• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Coolcat lanceert samen met Bas Kosters eerste samenwerking ooit

Coolcat lanceert samen met Bas Kosters eerste samenwerking ooit

Door Caitlyn Terra

26 sep. 2018

Mode

Coolcat heeft voor het eerst in het bijna 40-jarige bestaan van het Nederlandse merk samengewerkt met een ontwerper. Coolcat lanceert vandaag de samenwerking met Bas Kosters en als het aan het merk ligt is dit niet de laatste, aldus het persbericht.

Kosters werd geïnspireerd door het originele Coolcat beeldmerk van bijna 40 jaar terug. “Deze kat is een icoon uit mijn jeugd. Ik vond hem toen al cool en een echte DNA-drager van de Coolcat winkels,” aldus de ontwerper in het persbericht. “Ik was dus vereerd om samen met Coolcat te kunnen werken aan een revival van de kat. Die kat moest gewoon terug komen. De Hacking Coolcat collectie betekent daarom voor mij meer dan zomaar een modecollectie.” CEO van Coolcat Lilian Vos: “De Coolcat kat is een beldmerk waarin de legacy van onze winkels en ons merk wordt weerspiegeld. Bas heeft er iets heel bijzonders mee gedaan. Zijn werk is uitgesproken, expliciet, niet bescheiden en urban; kwalificaties die sowieso goed passen bij het werk van Bas en het DNA van ons merk.” De Hacking Coolcat collectie moet het oudere deel van de doelgroep van het merk aanspreken.

De eerste samenwerking smaakt naar meer, zo blijkt uit het persbericht. De samenwerking met Kosters is een onderdeel van de doelgroepstrategie. “Het is een belangrijk onderdeel om dichterbij onze doelgroep te komen, de co-labs met aansprekende designers, maar ook met celebrities uit entertainment en sport.” Het persbericht meldt dat de samenwerkingen een van de pijlers vormt van het herstel van het merk, naast de noodzaak om continu te investeren in het personeel en om met het bedrijf flexibeler te opereren. “De samenwerking onderstreept en geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan het herstel van de bedrijfsresultaten dat vanaf 2016 is gezet.”

In de Hacking Coolcat collectie zijn onder andere hoodies, bomberjacks, joggingbroeken, t-shirts, rokken en accessoires te vinden. Vanaf donderdag 27 september is Bas Kosters' collectie te koop in alle Coolcat winkels. De prijzen liggen tussen de 19,99 en 89,99 euro.

Beeld: Coolcat

Bas Kosters
CoolCat