• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De Bijenkorf tekent convenant Duurzame Kleding en Textiel

De Bijenkorf tekent convenant Duurzame Kleding en Textiel

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Bijenkorf is een van de eerste retailers die het nieuwe convenant Duurzame kleding en Textiel gaat ondertekenen. Het convenant heeft als doel om als kleding- en textielindustrie zelf actief invulling te geven aan de verantwoordelijkheid tot het voorkomen en verminderen van schendingen van mensenrechten, schendingen van dierenwelzijn en natuur- en milieuschade in de productie- of toeleveringsketen.

“Als retailer zullen wij initiatieven nemen om transparantie en duurzaam ondernemerschap te vergroten, ook in de samenwerking met onze partners,” aldus de Bijenkorf. Naast het tekenen van het convenant roept De Bijenkorf tevens andere retailers op om hetzelfde te doen. Het warenhuis is overtuigd dat ‘een gezamenlijke aanpak een fundamentele positieve beweging qua duurzaam ondernemen in gang zet’.

In het convenant worden de volgende thema’s aangepakt: discriminatie en gender, kinderarbeid, gedwongen arbeid, vrijheid van vakvereniging, leefbaar loon, veiligheid en gezondheid werkplek, grondstoffen, watervervuiling en gebruik chemicaliën/water en energie en dierenwelzijn.

De brancheorganisaties VGT, Modint en Inretail, de vakbonden, de Rijksoverheid en vijf maatschappelijke organisaties ondertekenden al eerder het convenant. Op deze manier wil de kledingsector de strijd aangaan met slechte werkomstandigheden, hongerlonen, kinderarbeid en gedwongen arbeid.

Beeld: De Bijenkorf

De Bijenkorf
Duurzaamheid