• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Designers Remix stopt met gebruik leer en bont

Designers Remix stopt met gebruik leer en bont

Door Caitlyn Terra

30 jan. 2019

Mode

Vaarwel leer en bont. Designers Remix kondigt in een persbericht aan te stoppen met het gebruik van de materialen. De ban is al te zien in de pre-fall 2019 collectie.

“Als we zeggen dat we oprecht om het milieu geven, dan moeten we de verantwoordelijkheid nemen voor de dieren die daarin wonen,” aldus creatief directeur Charlotte Eskildsen, in het persbericht. “Onze creativiteit is niet gelimiteerd door deze ban, het zal alleen niet meer leer en bont bevatten. Geen van deze materialen komen overeen met de duurzame toekomst die ik nastreef voor Designers Remix,” aldus Eskildsen.

Designers Remix meldt dat items van bont en leer voor langere tijd een belangrijke plaats hadden in de collecties en het erfgoed van het merk. “Ons bont en leer in de huidige collecties komt uit de voedselindustrie om te verzekeren dat geen dieren worden opgeofferd om mode te maken.”

De oprichters van het merk kochten in december het merk terug van de IC Group. Charlotte en Niels Eskildsen kochten toen het meerderheidsbelang van 51 procent terug.

Beeld: Collage Designers Remix website