• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 17 - 2019

Mode

Dit wordt het modenieuws van week 17 - 2019

Door FashionUnited

22 apr. 2019

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 17. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 22 tot en met 28 april.

Hermes Q1

De jaarcijfers van boekjaar 2018 van Hermès zagen er goed uit. Het bedrijf behaalde een omzet van 5,9 miljard euro en de omzet steeg met 10 procent. Wordt deze stijgende lijn voortgezet? Lees donderdag alles over de eerste kwartaal cijfers.

De acht meest modieuze gender-rebellen aller tijden

Naar aanleiding van de gestage opkomst van unisex-kleding en de opening van de tentoonstelling ‘Gender Bending Fashion’ in het Museum of Fine Arts in Boston, zette FashionUnited de acht meest invloedrijke pioniers op het gebied van genderneutraliteit op een rij. Het gaat van subtiele code-veranderingen tot volslagen flamboyance.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Fashion Revolution Week

Fashion Revolution Week gaat wereldwijd maandag 22 april van start op Earth Day. Fashion Revolution is de grootste mode-activisme beweging ter wereld. Met de jaarlijkse wereldwijde campagne ‘Fashion Revolution Week’ roept zij met de hashtag #WhoMadeMyClothes, events en positieve acties op tot een meer eerlijke, veilige en transparante mode-industrie.

Fashion Transparency Index

Op woensdag 24 April zal ook de Fashion Transparency Index gepubliceerd worden. Het rapport zal dit jaar de meest uitgebreide tot nu toe zijn. Het onderzoek evalueerde vorig jaar de prestaties van 150 modemerken op gebied van transparantie, dit jaar zullen dit 200 modemerken zijn.

Puma Q1

Het sportmerk behaalde in boekjaar 2018 een omzet van 4,6 miljard euro door een omzetgroei van 17,5 procent bij gelijke wisselkoersen. Vorig jaar kwam de omzet nog neer op 1,04 miljard euro door een groei van 14,5 procent. In 2019 verwacht Puma SE een omzetgroei van 10 procent te realiseren en een EBIT tussen de 395 en 415 miljoen euro. Lees vrijdag het hele verslag.

Verder op de kalender

Maandag 22 tot en met zondag 28 april

Fashion Revolution Week

Woensdag 24 april

Vogue Shopping Night

Woensdag 24 april

Fashion for Good: Goat to Garment docu screening + Learning lab