Dit wordt het modenieuws van week 26 - 2020

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 26. Dit staat op de redactie agenda van maandag 22 juni tot en met zondag 28 juni 2020.

Op de kalender

Interview met Clé Enneking , CEO van Steppin’ Out

FashionUnited sprak met de topman van Nederlandse retailketen Steppin’ Out bij de nieuwste winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Hoe gaat het nu met het merk, hoe gaat het bedrijf om met de coronacrisis en wat staat er gepland voor de toekomst? Lees het deze week bij FashionUnited.

Woensdag 24 juni

HKU Fashion Graduation Show 2020, 18.00 uur via Exposure.HKU.nl

Lees ook: The show can’t go on: afstuderen in de mode tijdens de coronacrisis

Woensdag 24 juni: Trendstop

Het onderwerp: De evolutie van de luxe winkelervaring

Donderdag 25 juni

Op 25 juni wordt de Nederlands Technische Afspraak (NTA) ‘Circulair Textiel’ gepresenteerd middels een webinar, georganiseerd in samenwerking met textielbrancheorganisatie Modint en de Rijksoverheid, en ondersteund door ClickNL. De NTA voorziet in een gemeenschappelijk framework voor de definitie van, en de eisen voor, circulair textiel. En die is nodig. “Nederland staat voor een transitie naar naar een circulaire economie in 2050 waarbij de overheid heeft aangegeven in 2030 vijftig procent minder primaire grondstoffen te willen gebruiken. Deze ambitie geldt ook voor textiel,” vertelt Corien Beks, branchemanager mode en bedrijfskleding bij Modint. “Maar dan volgt al snel de vraag: wat is circulair? Kan kleding gemaakt van PET-flessen circulair genoemd worden, of alleen producten gemaakt van textielafval? En hoe verhouden deze zich dan tot elkaar?”

Van Animal Crossing tot e-sports: dit is hoe mode en de gamewereld elkaar ontmoeten

Dit wordt het modenieuws van week 26 - 2020

Het is traditioneel een van de grootste uitdagingen voor modemerken: relevant blijven in een snel veranderende industrie door consumenten steeds op nieuwe en innovatieve manieren te betrekken. Hoewel de samenkomst van gamen en de modeindustrie geenszins nieuw is, is de relatie tussen beide industrieën onmiskenbaar gegroeid in recente jaren. Van fast fashion giganten tot luxehuizen: iedereen wil een stukje van de digitale taart. Lees het van de week op FashionUnited.nl

Donderdag 25 juli: Nike Q4

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN