Dit wordt het modenieuws van week 38 - 2019

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 38. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 16 tot en met 22 september.

Prinsjesdag

De derde dinsdag van september, het kan maar een ding betekenen: Prinsjesdag. Alle ogen zijn gericht op de politiek en op Koning Willem-Alexander, maar toch trekt de zogenaamde ‘hoedjesparade’ genoeg aandacht. Een overzicht van de hoeden die dinsdag te zien zijn.

Rechtspraak

Deze week een nieuwe bijdrage van Köster Advocaten in Haarlem. Voor FashionUnited elke maand een behandelde case.

Milaan Fashion Week

Na Londen is het de beurt aan Milaan. Onder andere Gucci, Moncler, Armani, Fendi, Prada en Versace zullen hun nieuwe collectie tonen tijdens de Milan Fashion Week. Houd de site in de gaten voor alle highlights.

ABN Amro Beste Winkelketen van Nederland 2019 - 2020

Dinsdag 17 september worden de Beste Winkelketen en Beste Webshop van Nederland uitgeroepen. Honderd retailers maken kans op één of meerdere categorieprijzen. Deze week de uitslag.

Lees hier alvast welke winkels en online stores in de race zijn:

Hacked By X ASN Bank lancering

Het modemerk Hacked by, van mode ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum, is een samenwerking aangegaan met ASN Bank en lanceert donderdag de eerste capsule collectie ‘Hacked by_ x ASN Bank #1. De capsule collectie bestaat uit vijftien stijlen. Van elke stijl zal een limited aantal items worden geproduceerd per maat. Het aantal items dat uiteindelijk gemaakt kan worden ligt aan tot hoe ver de restmaterialen, zoals onverkochte kledingstukken en overgeproduceerde stoffen, reiken.

Interview Vagabond

Marie Nilsson Peterzén, vice-president en creatief directeur van Vagabond Shoemakers, richtte het Zweedse schoenenmerk in 1993 samen met haar echtgenoot Mats Nilsson op, ongeveer twintig jaar nadat zijn familie het oorspronkelijke label, Vagabond, opzette. FashionUnited sprak met Peterzén over het ontstaan van Vagabond Shoemakers, over hoe het merk hoogwaardige, minimalistische ontwerpen combineert met duurzame productieprocessen, en over de lancering van ‘Atelier by Vagabond’ dit najaar - een mini collectie geïnspireerd op Vagabond’s archief uit de negentiger jaren.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Woensdag 18 september

Levi’s winkelopening Negen Straatjes, Amsterdam

Donderdag 19 september

Shopping Today

Zaterdag 21 september

Opening Tentoonstelling Modest Fashion

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN