• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hacked by lanceert capsule collectie in samenwerking met ASN Bank

Hacked by lanceert capsule collectie in samenwerking met ASN Bank

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |PRIMEUR

Hacked by, van mode ontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum, heeft een bijzondere partner aangetrokken. Het modemerk is een samenwerking aangegaan met ASN Bank en lanceert nu de eerste capsule collectie ‘Hacked by_ x ASN Bank #1’ die daar het resultaat van is, zo vertelt Francisco van Benthum telefonisch aan FashionUnited.

De twee partijen kwamen ongeveer een jaar geleden met elkaar in contact toen het modemerk op zoek was naar een andere manier van financiering. Omdat ASN Bank een duurzame agenda heeft en van mening is dat iedereen leefbaar loon zou moeten krijgen, sloten de twee goed bij elkaar aan. Hacked by maakt namelijk duurzame collecties van restmaterialen in samenwerking met lokale productiepartners. Dat laatste was vooral voor ASN belangrijk, zo vertelt van Benthum.

De capsule collectie bestaat uit vijftien stijlen. Van elke stijl zal een limited aantal items worden geproduceerd per maat. Het aantal items dat uiteindelijk gemaakt kan worden ligt aan tot hoe ver de restmaterialen, zoals onverkochte kledingstukken en overgeproduceerde stoffen, reiken. Wanneer de materialen op zijn, zal het patroon van de stijl gebruikt worden om een nieuw kledingstuk te maken met andere materialen en kleuren. Bijvoorbeeld een zwart sweatshirt met gebloemde mouwen wat later (wanneer de stoffen voor de eerste versie op zijn), om maar iets te noemen, een blauw sweatshirt wordt met een ander bloemenpatroon op de mouwen dankzij de andere materialen die het merk tot zijn beschikking krijgt. De samenwerking zal een jaar duren en in die tijd zullen steeds nieuwe items worden geproduceerd wanneer daar vraag naar is, aldus van Benthum.

De kledingstukken zijn vanaf 19 september te koop via de webshop van Hacked by en in de winkel van X Bank in Amsterdam. Sommige items zullen alleen op internet te koop zijn, andere items zijn alleen verkrijgbaar in de winkel. Op die manier zal de consument ook moeite moeten doen wil het echt een bepaald item hebben. De gehele eerste collectie zal bij X Bank verkrijgbaar zijn, maar nieuwe edities zullen later volgen bij andere verkooppunten. De prijzen variëren van 89 euro voor een T-shirt en 249 euro voor een jas. In de items zal een label ‘Hacked by ASN’ te vinden zijn en een tag met uitleg over de samenwerking.

Modemerk Hacked By vindt financieringspartner in ASN Bank

ASN Bank helpt Hacked by ook bij de ontwikkeling van het merk. “Als merk zoeken we naar manieren om bestaande systemen om te vormen. Daarom keken we ook naar een andere manier om het bedrijf te financieren door middel van samenwerkingen.” Met de financiering wil Hacked By onder andere de infrastructuur vergroten en door middel van andere samenwerkingen, zoals bijvoorbeeld die met H&M Nederland eerder dit jaar, wil het meer zichtbaarheid krijgen. Een vervolg van de Hacked by H&M is op dit moment in de maak.

Photography: Renée de Groot, Assistant photography: Thijs Jagers, Hair&make-up: Magdalena Loza @ NCL Representation , Models: Sjors @ Max Models | Agnes @ Paparazzi Model Management

Alexander Van Slobbe
asn bank
Francisco van Benthum
Hacked By