• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 41 2018

Dit wordt het modenieuws van week 41 2018

Door Caitlyn Terra

8 okt 2018

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 41. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 8 tot en met 14 oktober.

Dit zijn de 4 trends die retailers zullen inkopen na London Fashion Week

Londen - Data-analisten van onderzoeksbureau Edited hebben een overzicht gemaakt van alle grote trends die voorbij kwamen tijdens London Fashion Week, waarbij werd gekeken naar de belangrijkste thema’s, kleuren, silhouetten en details die voor retailers interessant zijn. Dit soort rapporten worden vervolgens door retailers gebruikt om te bepalen welke trends ze gaan inkopen voor het komende seizoen.

Interview met mode-documentairemaker Charney Magri: “Kleding moet gekoesterd worden”

Berlijn - Charney Magri is een prijswinnende fotograaf, regisseur en producer die recentelijk co-producer was van een korte film genaamd ’Catwalk to Creation’, welke later dit jaar zal worden uitgebracht. Daarnaast is ze auteur, spreker, mentor en activiste. Met bijna 20 jaar ervaring in de mode industrie heeft Charney samenwerkingen op haar naam staan met grote namen: de Britse Vogue, Nick Knight, Ralph Lauren en de Estée Lauder Group, om maar wat voorbeelden te noemen. Daarnaast is ze woordvoerder voor de Global Fashion Exchange (GFX) en mede-oprichtster en CEO van Fashion 4 Change. FashionUnited sprak haar over de nieuwe dingen waarmee ze zich heeft beziggehouden en haar kijk op duurzaam leven.

Fashion Makes Sense Award

De Fashion Makes Sense Award komt terug. Na een succesvolle eerste editie van de stimuleringsprijs vorig jaar wordt deze week opnieuw een award voor duurzaam ontwerp uitgereikt.

Ace & Tate vernieuwd de allereerste winkel

Ace & Tate vestigde zich vijf jaar geleden als eerste aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het bedrijf is inmiddels 31 winkels en 8 landen verder, maar gaat altijd terug naar die ene winkel aan de Van Woustraat. Deze heeft nu een make-over gekregen en heropend deze week. FashionUnited neemt een kijkje.

Trendstop: Herfst/Winter 2019-20 Lineapelle Beurs overzicht

Trendstop geeft de lezers van FashionUnited inzichten over de opvallendste trends tijdens de Herfst/winter 2019-20 editie van Lineapelle, beurs op het gebied van leer en materialen.

Verder op de kalender

Dinsdag 9 oktober

Consumententrends Seminar 2019-2021 en verder - David Shah en Christine Boland, Amsterdam

Woensdag 10 oktober

NL Next Fashion and Textiles, Maastricht

Donderdag 11 oktober

Invest in Ethiopia Forum, Den Haag

Zaterdag 13 oktober

Sepehr Maghsoudi show, Hoorn

2018
ace&tate
Dit wordt het modenieuws
fashion makes sense
week 41