• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 47 2018

Dit wordt het modenieuws van week 47 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 47. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 19 tot en met 25 november.

Hoe gaat het nu met Garcia?

Garcia is een merk dat al jaren een vaste waarde is in het Nederlandse retaillandschap. Terwijl het merk organisch verder groeide, waren uitingen in de media zeldzaam. “We hebben niet de behoefte om steeds te benadrukken hoe goed we bezig zijn,” vertelt CEO Mark Hommelberg tijdens de opening van de nieuwe showroom in Düsseldorf. “We doen waar we goed in zijn en blijven daar heel nuchter onder.” FashionUnited sprak met de topman over de strategie voor de komende jaren en hoe het merk er nu voorstaat.

Opening tentoonstelling Cultural Threads

Verschuivende machtsverhoudingen, het mengen van culturen en het vervagen van grenzen tussen mens en land, dat zijn de onderwerpen van de tentoonstelling ‘Cultural Threads’ die van 24 november 2018 tot en met 12 mei 2019 te zien is in het TextielMuseum Tilburg. Voor de tentoonstelling gaf het TextielMuseum vier kunstenaars, waaronder Eylem Aladogan, Célio Braga, Jennifer Tee en Vincent Vulsma, de opdracht in het TextielLab nieuw werk te maken.

Christine Boland en David Shah over de behoeftes van consumenten voor 2019 en verder

Waar de consument vroeger al genoeg had aan één realiteit, moet de consument anno 2019 er twee weten te balanceren. De analoge en virtuele realiteit lopen steeds vaker door elkaar heen en dat brengt geheel nieuwe uitdagingen met zich mee, voor consumenten én merken. Trendwatcher Christine Boland en futuroloog David Shah zetten tijdens een trend seminar, georganiseerd door Appletizer, uiteen welke behoeften de consument in deze constant veranderende wereld heeft. Belangrijkste take-aways: balans, betekenis, verbinding en imperfectie.

Verder op de kalender

Maandag 19 november

Q3 L Brands en JD.com

Woensdag 20 november

Q3 Gap Inc en TJC Companies

Donderdag 22 november

Tenue de Nimes x Red Wing lancering, Amsterdam
Opening eerste monobrandstore Nümph en Anerkjendt in Antwerpen
Lancering collectie Lizzy & Charlie van de Ligt voor Shabbies

Vrijdag 23 november

Modest Fashion Forum in Antwerpen

2018
Christine Boland
Cultural Threads
Dit wordt het modenieuws
GARCIA
JOG Group
TextielMuseum
week 47