• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 7

Dit wordt het modenieuws van week 7

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 7. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 15 tot en met 21 februari.

Maakt V&D een doorstart?

De redding moet komen van investeringsmaatschappij van Roland Kahn, Cool Investments. Als de overname niet door gaat, dan sluiten de winkels vanaf woensdag en staat het personeel op straat. Het investeringsvehikel van Roland Kahn krijgt van de curatoren tot uiterlijk zondagavond de tijd om een deal te sluiten. Ook een deel van de verhuurders zou Kahn tot maandag 15 februari 12.00 uur exclusiviteit geven op hun V&D-panden.

Lees hier meer: Curatoren V&D hoopvol over doorstart met minstens 35 V&D-winkels .

International Woolmark Prize

12 februari is in New York de Womenswear International Woolmark Prize uitgereikt. De finalisten waren J Koo (Azië), Bianca Spender (Australië), Teatum Jones (Britse Eilanden), Taller Marmo (India, Pakistan & Midden Oosten) en Tanya Taylor (USA) en de Nederlandse Nanna Van Blaaderen (Europa). Wie uiteindelijk de felbegeerde prijs in de wacht heeft gesleept lees je op maandag 15 februari.

Zoe Karssen breidt uit

Ontwerpster Zoe Karssen maakte onlangs bekend met een mannenlijn te komen. FashionUnited spreekt met creatief directeur Quince Karssen over de nieuwe lijn en de plannen voor de toekomst.

De nieuwe strategie van Shoebaloo

Shoebaloo heeft besloten zich in Amsterdam volledig te focussen op de twee filialen aan het Koningsplein en de PC Hooftstraat. Aan FashionUnited vertelt directeur Marlon Streim over de nieuwe koers en de ambities voor de komende tijd.

Trendstop

Trendstop brengt een trendanalyse- en prognose voor FashionUnited over de belangrijkste herenmode trends tijdens de vakbeurzen in Parijs. Lees het woensdag 17 februari.

Jaarcijfers Puma

Het Duitse merk Puma was over de eerste helft van 2015 tevreden en zag toen de omzet met 18,5 procent stijgen, doordat er meer sportschoenen over de toonbank gingen. Hoe heeft het merk het er verder in 2015 van af gebracht? Lees de resultaten donderdag 18 februari.

Concepstore Groos

Conceptstores schieten als paddenstoelen uit de grond. Door middel van productkeuze, interieur en sfeer veranderen de winkels een dagje shoppen in een belevenis. Inmiddels zijn conceptstores niet meer weg te denken uit de modewereld, maar door de enorme toename wordt het moeilijker om origineel en uniek te blijven. FashionUnited spreekt met verschillende winkeleigenaren over hoe zij zich profileren in een wereld vol conceptstores. In deze aflevering: Groos in Rotterdam.

Verder op de kalender

15 februari

Opening Archive Store Amsterdam

15 februari

stoomcursus RetailTheater

15 tot en met 18 februari

Texworld Paris

16 tot en met 18 februari

Premier Vision Paris

18 tot en met 22 februari

Mercedes-Benz Fashion Week Madrid

19 februari

Opening Tentoonstelling Haar! in Centraal Museum Utrecht

19 tot en met 23 februari

London Fashion Week

20 februari

Tentoonstelling Catwalk. Mode in het Rijksmuseum

21 tot en met 23 februari

Scoop London


Dit wordt het modenieuws