• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 9 - 2018

Dit wordt het modenieuws van week 9 - 2018

Door Caitlyn Terra

26 feb 2018

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren?

FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 9. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 26 februari tot en met 4 maart.

De alles-veranderende rol van de modestylist

Rondom de eeuwwisseling, leken mode stylisten de modewereld over te nemen. Kruipend uit de pagina’s van glossy tijdschriften, stijlde ze catwalk shows - Lori Goldstein werd elk seizoen overgevlogen voor Versace damesmode en Bill Mullen voor mannen mode. Hollywood wilde ook wat van het succes meepakken en stylisten vormde banden met beroemdheden en werden daardoor bekende namen via shows die de rode loper evenementen verslaan - Rachel Zoe zorgde voor haar eigen bekendheid met een tv-show. We bevinden ons middel in de wereld van de stylist.

Van de Velde FY

Afgelopen week werd PrimaDonna, een van de merken in het portfolio van het Belgische Van de Velde nog uitgeroepen tot het bestverkopende lingeriemerk van Europa. Zal dit terug te zien zijn in de overige resultaten van de groep? Eerder maakte het bedrijf al bekend een stabiele omzet te hebben gedraaid in het financiële jaar 2016/2017. Van de Velde maakt haar cijfers op dinsdag bekend.

Esprit H1

Esprit gaf aan het einde van januari al een winstwaarschuwing af. Naar verluidt vallen de cijfers van het afgelopen halfjaar flink tegen. Het verlies ligt naar verwachting tussen de 97 en 100 miljoen euro. Het bedrijf levert de afgelopen jaren al langer wisselende resultaten en is bezig met een reorganisatie. Afgelopen jaar gaf Dieter Messner, general manager Europa bij het merk, nog aan dat het merk ‘de draad kwijt was’. Op woensdag rapporteert het bedrijf de cijfers voor het eerste halfjaar

Arket opent haar deuren in Amsterdam

Na dan een halfjaar van de internationale introductie van Arket in Londen, opent de keten van de H&M Group nu ook haar deuren in Amsterdam. De premium-keten vestigt zich aan het Koningsplein 20.

Bekijk alvast de winkel in Londen:Binnenkijken bij H&M’s nieuwste merk: Arket

Margiela/Galliera, 1989/2009: Achter de schermen van de expositie

Op 3 maart 2018 viert Musée Galliera in Parijs de carriere van ontwerper Martin Margiela. De focus ligt op zijn werk tussen 1989 en 2009 en de expositie bekijkt zijn werk door middel van catwalkvideos, het archief en tentoongestelde ontwerpen. De tentoonstelling loopt tot en met 15 juli 2018.

FashionUnited Nieuwsquiz

Februari loopt alweer op zijn einde en dat betekent dat u deze week uw modekennis weer kunt testen met de FashionUnited nieuwsquiz. Bent u volledig op de hoogte of kan het nog bijgespijkerd worden door artikelen terug te lezen?

Eerste modeshow Paul Poiret in negentig jaar

Negentig jaar geleden werd voor het laatst kleding van Paul Poiret gepresenteerd. Tijdens deze Paris Fashion Week wordt het Franse modehuis nieuw leven ingeblazen door CEO Anne Chapelle en creatief directeur Yiqing Yin.

Verder op de kalender

Dinsdag 27 februari

Steve Madden Q4

Woensdag 28 februari

Q4: L Brands, Crocs, TJX Companies

Donderdag 1 maart

Ted: Ted Noten in het Museum aan het Vrijthof

Donderdag 1 maart

Gap Q4, Nordstrom FY

Vrijdag 2 maart

LVMH 2018 prijs bekendmaking laatste acht finalisten

Dit wordt het modenieuws