• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de finalisten van Fashion Makes Sense Award 2019

Dit zijn de finalisten van Fashion Makes Sense Award 2019

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De derde editie van Fashion Makes Sense Award komt eraan. De stimuleringsprijs voor duurzaam ontwerp zal tijdens Fashionclash Festival 2019 worden uitgereikt. Organisator Fashionclash maakte de finalisten vandaag bekend.

“Nu duurzaamheid een steeds prominentere positie op de globale agenda inneemt, is Fashion Makes Sense Award een nog belangrijker project geworden voor Fashionclash, maar ook voor jonge ontwerpers van over de hele wereld,” stelt de organisatie in een persbericht.

Vier van de tien finalisten komen uit Nederland: Anouk Beckers, Iris van Wees, Elke Lutgerink en Linda Valkeman. De andere kanshebbers voor de prijs zijn Aurélie Fontan, N. Palmer en Motherwomb uit Engeland, Garciabello uit Argentinië, Barbara Stutz uit Zwitserland en Yiyu Chen Taiwan. De bedoeling is dat de finalisten allen twee outfits presenteren, één bij Cube Design Museum in Kerkrade en één tijdens Fashionclash Festival 2019. Een winnaar wordt gekozen aan de hand van stemmen die bezoekers in het Cube Design Museum kunnen uitbrengen. De winnaar ontvangt een juryprijs van 2.500 euro en een publieksprijs van 1.000 euro.

Beeld: Finalisten Fashion Makes Sense Award 2019

Anouk Beckers
Duurzaamheid
Elke Lutgerink
Fashion Makes Sense Award
FashionClash
Iris van Wees
Linda Valkeman