• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de vijf finalisten van de Green Carpet ontwerpwedstrijd

Dit zijn de vijf finalisten van de Green Carpet ontwerpwedstrijd

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tijdens de CNMI Green Carpet Talent Competition gaan ontwerpers de strijd met elkaar aan op het gebied van duurzame mode. De wedstrijd is onderdeel van de Green Carpet Fashion Awards, een Italiaanse awardshow. De deelnemers moeten niet alleen duurzame ontwerpen maken, maar dit ook doen met behulp van een Italiaanse productieketen.

De wedstrijd wordt georganiseerd door consultancy bedrijf Eco-Age, Camera Nazionale della Moda Italiana en Value Retail. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. Uit alle deelnemers zijn vijf finalisten geselecteerd: Gilberto Calzolari, Teatum Jones, Behno, Davide Grillo en Wrad. In de ontwerpen werd onder andere gebruik gemaakt van biologisch katoen gemaakt in de Italiaanse stad Pistoia, pailletten gemaakt van plastic flessen, gerecycled polyester en oude gebruikte jute zakken van koffie.

Bekijk het werk van de finalisten in de galerij hieronder

Alle finalisten zullen deelnemen aan een mentorschap van het Bicester Village Shopping Collection door Value Retail. Ze zullen werken met een mentor die persoonlijk aan ze gekoppeld wordt, van Europa tot China. De winnaar krijgt de kans om zijn collectie te presenteren tijdens Milaan Fashion Week in februari volgend jaar en ontvangt de Franca Sozzani GCC Emerging Designer Award.

Behno
Davide Grillo
Gilberto Calzolari
green carpet
Green Carpet Fashion Awards
MULTIMEDIA
Teatum Jones
Wrad