De Nederlandse modeontwerper Duran Lantink staat op de shortlist voor de LVMH Prize 2019. Dat heeft de organisatie van de Franse modeprijs bekendgemaakt. De shortlist telt in totaal twintig kandidaten. Er waren ruim 1700 aanmeldingen voor de prijs. Lantink is dit jaar de enige in de halve finale afkomstig uit de lage landen. Vorig jaar stond het duo Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh op de shortlist.

Lantink kwam vorige week in het nieuws vanwege een eervolle vermelding bij de International Fashion Showcase 2019 die tijdens London Fashion Week werd uitgereikt aan de Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu. Magugu is net als Lantink ook voor de LVMH Prize genomineerd. Duran Lantink is onder meer bekend van de roze ‘vagina’- broeken uit de muziekvideo ‘Pynk’ van Janelle Monae.

De LVMH Prize is een aanmoedigingsprijs voor modeontwerpers onder de 40 jaar die minimaal twee collecties hebben geproduceerd. Hoofdprijs is 300.000 euro en twaalf maanden technische en financiele ondersteuning. Eind deze week wordt uit de shortlist van twintig namen acht finalisten gekozen. Deze groep gaat een capsule collectie maken welke aankomende zomer bij 24 Sèvres verkrijgbaar zal zijn. De uiteindelijke winnaar wordt in juni bekendgemaakt.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN