• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Duran Lantink maakt outfits van oude voorraad Bijenkorf

Duran Lantink maakt outfits van oude voorraad Bijenkorf

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

In de etalage van De Bijenkorf zijn tegenwoordig creaties te zien van opkomend talent Duran Lantink. Voor Room on the Roof, de artist-in-residence van de Bijenkorf, heeft de ontwerper een item gemaakt uit oude voorraad van het warenhuis, zo meldt De Bijenkorf in een persbericht.

“Ik ben enorm blij met de samenwerking met De Bijenkorf. Zij hebben mij de kans gegeven me verder te ontwikkelen en mij verder geholpen bij het laten maken van hyperrealistische poppen. Hierdoor heb ik een volgende stap in mijn carrière kunnen zetten,” aldus de ontwerper in het persbericht. Afgelopen Fashion Week ging Lantink ook al aan de slag met items van Batavia Stad Fashion Outlet die hij tijdens een eclectische show presenteerde.

Lantinks werk wordt gekenmerkt door het hergebruik van onverkochte voorraad van high-end merken die hij als ware monsters van Frankenstein met elkaar vermengd. “Lantink heeft voor Room on the Roof onderzoek gedaan naar verschillende subculturen, stereotypes en kleedgedrag. Hij heeft deze uitgeplozen, uit hun verband getrokken en hiervan een meltingpot gemaakt. Dit manifesteert zich in een viering van diversiteit, waarbij alle sociale standaarden en codes overboord gegooid werden,” aldus het bericht.

In januari 2015 lanceerde de Bijenkorf het artist in residence project Room on the Roof in Amsterdam. Kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers worden door De Bijenkorf uitgenodigd nieuw werk te maken in de toren bovenop de Bijenkorf in Amsterdam, zo is op de website te lezen. Vanuit de Room on the Roof wordt het werk van de kunstenaars op verschillende manieren zichtbaar in de winkel. Denk aan muziek in de paskamers en exposities in het atrium, het trappenhuis en de etalages, aldus de website.

Beeld: Room on the Roof - Duran Lantink via De Bijenkorf

Editors note: de informatie over Room on the Roof is na publicatie aan het artikel toegevoegd.

De Bijenkorf
Duran Lantink