• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dutch Sustainable Fashion Week roept Green Fashion Talent Award in het leven

Dutch Sustainable Fashion Week roept Green Fashion Talent Award in het leven

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Dutch Sustainable Fashion Week presenteert op 10 oktober de Green Fashion Talent Award, zo maakt de organisator Dutch Sustainable Fashion Week Foundation bekend in een persbericht. De awardshow biedt een podium aan Nederlands meest duurzame en innovatieve merken, aldus het bericht.

Met de nieuwe award wil DSFW de verduurzaming in de mode stimuleren door het ondersteunen van getalenteerde en vooruitstrevende ondernemers. Genomineerden voor de award zijn Bellamy Gallery, Elements of Freedom, Loop.a life, Miss Green, MYOMY Do Goods, Unrobe en Wintervacht. “Met deze competitie hopen we de koplopers met hun innovatieve oplossingen onder de aandacht te brengen van een breed publiek, en andere modebedrijven hiermee te stimuleren om ook aan dergelijke innovatieve oplossingen te denken,” aldus initiatiefnemer Cécile Scheele in het bericht.

Tijdens de show op 10 oktober presenteren de genomineerden acht outfits die hun bedrijf vertegenwoordigen. Ook presenteren ze op welke manieren hun onderneming bijdraagt aan duurzaamheid. Vervolgens worden de merken beoordeeld door de vakjury: journalist Stephanie Broek, ontwerper Monique Collignon, oprichter van de minor Fashion Industrie aan de Erasmus Universiteit Mariangela Lavanga en Michel Smit van consultancybedrijf MSL Fashion Forward.

Bellamy Gallery
Dutch Sustainable Fashion Week
Elements of Freedom
green fashion talent award
Loop.a Life
Miss Green
MYOMY Do Goods
Unrobe
wintervacht