• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Dutch Sustainable Fashion Week modeshow Talking Trash

In Beeld: Dutch Sustainable Fashion Week modeshow Talking Trash

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Jurken van Nespresso coffeecups en restpartijen tampons. Met een modeshow in de CIRCL Amsterdam is de vierde editie van Dutch Sustainable Fashion Week afgetrapt. Modeontwerpers als Hans Ubbink, Monique Collignon, Judith van Vliet, Hellen van Rees, Danya Weevers en Map Renes maakten voor de gelegenheid een outfit van restafval.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Cécile Scheele, wiens naam we kennen van de 'groene' modevakbeurs Soul Salon en het duurzame agentschap Goodbrandz. Vier jaar geleden werd de duurzame modeweek voor het eerst georganiseerd, om samen met winkeliers duurzaamheid zichtbaarder te maken bij de consumenten. Zo’n tachtig Nederlandse modezaken sloten zich destijds aan om duurzame kleding extra zichtbaar te maken in hun winkels.

Dit jaar hebben 500 modezaken zich aangesloten bij de DSFW, die in het teken staat van de groeiende berg kledingafval. In het hele land worden verschillende evenementen georganiseerd. Naast modeshows en shoptours, worden bijvoorbeeld ook zijn lezingen en rondleidingen georganiseerd in het Textielmuseum Tilburg. In Forza Fashion House, Maastricht kan de consument een bezoek brengen aan de Fashion Makes Sense Award expositie en 'talk'. DSFW loopt tot en met 15 oktober.

Circulair is een actueel onderwerp in de modebranche. Tijdens de laatste editie van Amsterdam Fashion Week in juli werd hergebruik en recycling eveneens gepromoot

Lees ook: De uitdagingen van Circulaire mode

Meer over Dutch Sustainable Fashion Week? Lees dan het interview met initatiefneemster Cécile Scheele uit 2016: ‘Dutch Sustainable Fashion Week steeds interessanter voor retailers’

Foto's: Dutch Sustainable Fashion Week.

Cecile Scheele
Circulariteit
Dutch Sustainable Fashion Week