• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eerste beelden Anthony Vaccarrello voor Saint Laurent

Eerste beelden Anthony Vaccarrello voor Saint Laurent

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De portretfoto van Anthony Vaccarello heeft op het Instagram-account van 'maison' Yves Saint Laurent plaatsgemaakt voor teasers van 'het nieuwe tijdperk' van het Franse modehuis onder leiding van de Belgische ontwerper. Gepubliceerd zijn zes nieuwe beelden met een cleane look, waarop ook een nieuw logo te zien is.

Op de website van Saint Laurent en het Youtube-kanaal is deze week ook het eerste nieuwe beeldmateriaal gepubliceerd. Veel kleding is in de beelden nog niet te zien, slechts een van de vrouwelijke modellen draagt een zwarte bandeautop. Op de meeste beelden is alleen het gezicht van de modellen of een ontbloot bovenlichaam te zien.

Cleane campagnebeelden en een nieuw logo voor Yves Saint Laurent

De 6 Instagram-posts kregen in 5 dagen 71.500 likes, de Youtube-video leverde 1300 hits op in 4 dagen. Commentaar werd ook achter gelaten op beide social media kanalen, waarvan een groot aantal niet heel positief. Uitspraken als '#Hedislimaneforever', en 'take back Hedi' komen veelvuldig voorbij. Ook wordt meerdere malen gezegd dat de campagne doet denken aan die van Calvin Klein in de jaren 90.

Eerste beelden Anthony Vaccarrello voor Saint Laurent

Het vertrek van Hedi Slimane bij Yves Saint Laurent werd in april bevestigd. Van het veranderen van de merknaam van het huis tot de re-branding van het luxemerk, Slimane ontwierp in de vier jaar als creatief directeur niet alleen collecties; hij heeft een heel merk hervormd. Waar Saint Laurent in 2011, een jaar voor Slimane’s aanstelling, nog een omzet van 354 miljoen euro boekte, was het afgelopen jaar één van Kering’s belangrijkste merken met een omzet van 1 miljard euro.

Kort na het vertrek van creatief directeur Hedi Slimane besloot Yves Saint Laurent de sporen van Slimane op Instagram te wissen. De enkele Instagramposts die het modehuis had geplaatst, werden verwijderd en maakten plaats voor een foto van opvolger Anthony Vaccarello.

Op de collectie van Vaccarello voor Yves Saint Laurent is het nog even wachten, deze wordt in oktober gepresenteerd.

Anthony Vaccarello
Saint Laurent
Yves Saint Laurent