• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fashion For Good deelt kennis over circulaire producten in toolkits

Fashion For Good deelt kennis over circulaire producten in toolkits

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Duurzaamheid is een van de ‘it’-woorden in de mode industrie, maar voor een deel van de retailers, merken en andere partijen is het nog onduidelijk hoe je duurzame producten maakt. Fashion for Good lanceert daarom nu toolkits waarin wordt uitgelegd hoe cradle to cradle-producten, producten die opnieuw gebruikt kunnen worden of gerecycled, gemaakt kunnen worden. Op deze manier deelt de organisatie, die opgericht is door de C&A Foundation, de kennis die het heeft vergaard, aldus het persbericht.

Op dit moment zijn er twee toolkits beschikbaar via de website van Fashion for Good; de ‘Developing Cradle to Cradle Certified Denim’ en de ‘Assessed Materials Almanac’. De kits geven een compleet overzicht van de kennis die het bedrijf heeft om het mogelijk te maken voor merken, retailers en producenten om een start te maken met de ontwikkeling van circulaire producten.

“Deze toolkit laat zien dat goede mode mogelijk is vandaag de dag en we hopen dat meer producenten en merken zullen werken naar circulaire producten,” aldus managing director Katrin Ley van Fashion for Good in het persbericht.

Cradle to Cradle
Fashion For Good
toolkit