• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Frankrijk bant het vernietigen van onverkochte kleding

Frankrijk bant het vernietigen van onverkochte kleding

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dat het vernietigen van onverkochte kleding een groot probleem is in de mode-industrie werd vorig jaar nog maar eens benadrukt toen aan het licht kwam dat Burberry zeker 31 miljoen euro aan onverkochte goederen had vernietigd. Frankrijk zet zich nu als land in voor een wet tegen het vernietigen van kleding en voedsel dat niet verkocht is. Edouard Philippe, de premier van het land, heeft dit aangekondigd nadat er eerder al over gesproken werd tijdens de Copenhagen Fashion Summit.

“We kunnen de schandalige verspiling van producten en objecten die in een perfecte conditie zijn voorkomen,” aldus Philippe. De wet moet worden aangenomen in juli door het parlement. De nieuwe regelgeving moet in 2021 of 2023 in werking treden. De nieuwe maatregel heeft betrekking op voedsel, kleding, electronica en plastic. Het verschilt dan ook per productcategorie wanneer de regelgeving ingaat,” zo meldt The Telegraph.

Met de nieuwe wet wordt het verplicht om onverkochte kleding in te leveren voor hergebruik of recyclen. Het is echter nog niet altijd makkelijk om kleding te recyclen omdat items vaak niet uit één materiaal bestaan, maar uit een diversiteit van materialen in één stof.

Frankrijk
onverkochte kleding
Overstock
restproducten
restvoorraad
vernietiging goederen
vernietiging producten