• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M lanceert collectie gemaakt uit sale-items met Nederlands ontwerpduo Hacked By_

H&M lanceert collectie gemaakt uit sale-items met Nederlands ontwerpduo Hacked By_

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat te doen met items in de sale? H&M heeft nu samengewerkt met Nederlands ontwerpduo Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum van het merk Hacked By_ voor een collectie gemaakt uit deze items.

Het ontwerpduo gaf afgelopen juni tijdens het nieuwe evenement We Make M-ODE een sneak peek van de samenwerking, de items zullen echter niet hetzelfde zijn. Omdat het duo te maken heeft met restpartijen is het altijd een verrassing wat kan worden gemaakt. De collectie zal vanaf 14 februari exclusief te koop zijn in de H&M flagshipstore in Amsterdam. “De collectie is een unicum: het is de eerste keer dat H&M in Nederland een lijn lanceert gemaakt van eerder geproduceerde H&M-items. Daarnaast is dit de eerste keer dat er voor H&M in eigen land wordt geproduceerd,” aldus het persbericht. De collectie is nog volledig in productie. De prijzen voor de items zijn afhankelijk van het aantal handelingen en de versieringen die worden toegevoegd, zo vertelt woordvoerder van H&M Annet Feenstra telefonisch.

Een nieuwe damescollectie van H&M-kledingstukken: ‘HACKED by_ H&M’ in februari te koop

H&M en Hacked By_ vinden allebei dat er verandering moet komen in de mode-industrie en in de manier waarop fashion vandaag de dag wordt gemaakt en gebruikt,” aldus het bericht. In 2017 werd H&M er nog van beschuldigd tonnen kleding te verbranden die ongewenst maar nog wel bruikbaar waren. Destijds reageerde het bedrijf dat het dit alleen deed met kleding die niet aan de veiligheidsvoorschriften voldeden. “H&M gelooft net als de ontwerpers van Hacked By_ dat het geven van een tweede leven aan kleding een van de manieren is om de mode-industrie te verduurzamen.”

Van Benthum en Van Slobbe hebben Hacked By_ opgericht om verandering teweeg te brengen in de mode industrie in plaats van eindeloos te praten over een nieuw systeem. Het merk maakt gebruik van restpartijen uit de productie en maakt door middel van collagetechnieken, borduren en aanrimpelen nieuwe stukken. Tijdens het We Make M-ODE evenement zeiden de ontwerpers moeilijk aan kleine aantallen stof te komen en daarvoor de kledingketens te willen gebruiken. “Zij hebben de tricot die wij willen, maar dan in de vorm van twintig truitjes.”

De speciale collectie voor H&M wordt geproduceerd in het atelier van I-did, een sociale onderneming waar nieuwe designproducten worden gemaakt van niet draagbare kleding en textiel door mensen die lang tot altijd in de bijstand hebben gezeten. Deze deelnemers worden op deze manier klaargestoomd voor een baan elders.

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Alexander Van Slobbe
Circulariteit
Francisco van Benthum
H&M
H&M Nederland
Hacked By
HACKED by_ H&M
overvoorraad
Sale