• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M lanceert 'Take Care' pilot project in Hamburg

H&M lanceert 'Take Care' pilot project in Hamburg

Door Vivian Hendriksz

16 apr. 2018

Mode

De Zweedse moderetailer Hennes Hennes & Mauritz (H&M) AB heeft een nieuw pilot project gelanceerd in Hamburg, Duitsland, dat als doel heeft consumenten te leren hoe zij hun kledingstukken beter kunnen verzorgen. De pilot, getiteld 'Take Care', maakt deel uit van H&M's grotere duurzaamheidsdoelstellingen: het bedrijf wil 100 procent circulair worden en de verandering naar een duurzame modeindustrie leiden, en tegelijkertijd een eerlijk en gelijk beleid voeren.

Het nieuwe project, dat afgelopen donderdag officieel werd gelanceerd op de dag dat H&M zijn duurzaamheidsrapport 2017 publiceerde, bestaat uit een reparatie-station, verzorgingsproducten voor de kledingstukken en online advies over zorg, reparaties en het recyclen van ongewilde kledingstukken. Lokale influencers werden ingeschakeld voor gratis workshops in het weekend om de zichbaarheid voor product-reparatie te vergroten. Consumenten werden door H&M aangemoedigd kleding voor reparatie van elk merk mee te brengen.

Consumenten kregen ook online en via H&M's app advies over het verwijderen van lippenstift vlekken, het opnieuw aanzetten van knopen en kleding te wassen op een lagere temperatuur. H&M debuteerde ook een aantal kleding-verzorg-producten, zoals milieuvriendelijke wasmiddelen, een vlekverwijder-spray, naaikitjes, patches en sneaker-schoonmaakdoekjes. Daarnaast heeft H&M ook een speciaal waszakje ontworpen dat de verspreiding van plastic microvezels, uit syntetische materialen zoals fleece en nylon, in de wasmachine tegen moet gaan.

De pilot-test vindt plaats in Hamburg. Duitsland is op dit moment H&M's grootste markt en ook het land waar zich de meeste duurzaam bewuste consumenten bevinden. De retailer laat weten het pilot programma verder te willen uitrollen naar andere landen in de toekomst. "We hebben grote plannen om het concept te continueren. Binnenkort kunnen we meer informatie verstrekken, daar verheugen we ons op" laat een H&M-woordvoerder aan FashionUnited.de weten.

Vertaling en bewerking vanuit het Engels: Esmée Blaazer

Foto's: H&M website