• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Het kwartje is gevallen: Hedi Slimane presenteert een volwassen Celine-vrouw op PFW

Het kwartje is gevallen: Hedi Slimane presenteert een volwassen Celine-vrouw op PFW

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hedi Slimane presenteerde afgelopen vrijdag op de Paris Fashion Week herfst/winter 2019-2020 zijn tweede collectie voor Celine. Ditmaal geen boze reacties op sociale media of kritische noten van gerenommeerde modejournalisten. Slimane verruilde voor Celine zijn kenmerkende jeugdige rock ‘n roll-esthetiek voor een collectie die deed denken aan het modehuis in de jaren zeventig, nog voor de tijd dat Phoebe Philo en Michael Kors er aan het roer stonden.

Celines herfst/wintercollectie 2019-2020 bestond voornamelijk uit ‘daywear’. Vaarwel micro-jurken en jarentachtigsilhouetten, hallo culottes, gebreide gesloten bovenstukken, bloesjes, lange capes en knielaarzen. “Deze kleding ziet er geweldig uit - vakkundig op maat gemaakt, in dure stoffen, met een esthetische identiteit, perfect gesneden en gepolijst”, schreef de Financial Times lovend. “De collectie ziet eruit zoals mensen zich willen kleden.”

Celine show Paris Fashion Week herfst/winter 2019

Er was, in tegenstelling van wat men van Slimane gewend is, geen overdaad aan bloot. De nieuwe Celine-vrouw gepresenteerd door de nieuwe creatief directeur is intelligent en lijkt afkomstig uit gegoede Parijse kringen.

Vorig seizoen stuurde Slimane zijn modellen nog met een hoge dosis glamour de catwalk op. Deze keer gooide de ontwerper het overduidelijk over een andere boeg en biedt de Celine-vrouw echte kleren voor ‘echte vrouwen’.

Credit: Celine AW19, Catwalkpictures

catwalktrendsherfst/winter 2019-2020
CELINE
Hedi Slimane
modetrends herfst/winter 2019
Paris Fashion Week
Paris Fashion Week herfst/winter2019-2020