• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Cruise en Resort collecties SS18

In Beeld: Cruise en Resort collecties SS18

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De luxe modelabels presenteerden in de afgelopen maand hun tussentijdse collecties. Van Griekse werelden bij Chanel tot pracht en praal bij Gucci, tot diepe kleuren bij Bottega Veneta en de woestijnvlaktes van Dior. FashionUnited zet de mooiste cruise collecties op een rij.

Het is inmiddels traditie dat luxelabels de meest prachtige locaties kiezen voor de presentatie van de cruise en resort collecties. Zo koos Nicolas Ghesquière dit seizoen voor een futurische Miho Museum in Tokyo. Voor de show van Dior reisde menig modejournalist en influencer af naar de Upper Las Virgenes Canyon Open Space Preserve, vlakbij Los Angeles. Het Palazzo Pitti in Florence was de locatie voor de Cruise Show 2018 van Gucci. Creatief directeur Alessandro Michele had eigenlijk zijn zinnen gezet op de Acropolis in Athene als locatie, maar kreeg nul op het request. Wie in Griekse sferen verkeerde was Karl Lagerfeld, maar hij koos voor de Galerie Gourbe in het Grand Palais, dat hij omtoverde tot Griekse tempel.

Louis Vuitton

De cruise collectie van Louis Vuitton, onder leiding van creatief directeur Nicolas Ghesquière bracht een ode aan Japan. In de collectie waren verschillende invloeden terug te vinden, zoals samurai, ceremoniële jurken, landschappen en de melancholie van Kitano. Dat vertaalde zich naar urban pantsuits en architectonische tunieken die verwezen naar Hokusai. De jersey en leren sweater deden denken aan Japanse strijders. De jacks waren sterk getailleerd en hadden ronde schouders, ook waren er veel transparante jurken en rokken. Hoeden werden gemaakt door Kristopher Haigh, oprichter van het merk 1K.

Chanel

Ontwerper Karl Lagerfeld creëerde een replica van de Tempel van Poseidon in de Galerie Gourbe in het Grand Palais, waar zijn laatste cruise collectie een Mediterraanse presentatie met een snufje Griekse Oudheid bracht voor zijn gasten, compleet met stenen pilaren en een achtergrond van ruïnes aan de zee. Modellen gekleed als Griekse godinnen droegen het bekende Chanel tweed, tunieken van dit seizoen met hand-gerafelde randen, crèmekleurige breisels en geplisseerde jurken in de dromerige kleuren van een Santorini zonsondergang.

Dior

Maria Grazia Chiuri stuurde haar modellen in bohemian looks de catwalk op. De collectie was geïnspireerd op het boek van Clarissa Pinkola Esté ‘Women Who Run with the Wolves’, wat een van de lievelingsboeken van Chiuri is. Ook waren de wandtekeningen uit de Lascaux Cave, kunstenares Georgia O'Keeffe en feministe Vicki Noble inspiratiebronnen. Met een grote referentie naar de muziekfestivals zagen de modellen eruit alsof ze de wildernis gingen ontdekken; zijden jurken in vrouwelijke silhouetten, geborduurde hoeden, rechthoekige halslijnen, en A-lijn midirokken.

Gucci

De Cruise Collectie luisterde naar de naam ’Antianatomy’ en bracht een ode aan ‘het hart en de ziel van Gucci’s origins’. De Cruise collectie oogde extravagant, luxueus, dromerig en een beetje geeky, ofwel de bekende Gucci-look. Zo waren er modellen in Renaissance-achtige jurken met romantische diademen en parels, glitterpakken, drukke psychedelische prints uit de jaren zestig, tweed pakken, rugby truien, quilt-jassen en luxe bontmantels. Ook kwamen de wolven, tijgers, het logo met dubbele G en sportieve graphics terug in de collectie. Tevens waren er slogans te lezen als Guccy,Guccification en Guccify Yourself.

Bottega Venneta

Bottega Veneta presenteerde een kleurrijke collectie met botanische prints en veel details. Zo waren de vrouwenlooks uitgevoerd in dieporanje en dieprood, navy, mosgroen, roze en bruin. De mannencollecties waren neutraler van kleur. “Niets is ton-sur-ton, of matchy-matchy,” verklaarde creatief directeur Tomas Maier. Hij koos voor natuurlijke materialen, zoals nappa-leer, suede, nubuk en cashmere. Ook waren er lichtere stoffen als katoen, poplin, crepe en gebreide jersey. De botanische prints waren een belangrijk onderdeel van de collectie, waaronder wilde bloemen, gras en vlinders, en kwamen terug in jurken en rokken.

Beeld: Louis Vuitton, Chanel, Dior, Gucci, Bottega Venneta

Bottega Venneta
Chanel
Cruise Collectie
Dior
Gucci
Louis Vuitton