In beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodem

Paris Haute Couture Week is weer tot zijn einde gekomen en verschillende pareltjes waren weer op de catwalk te zien in de Franse hoofdstad. Niet alleen bekende Franse modehuizen overheersten dan wel de modeweek met hun ontwerpen, ook Nederlandse en Belgische trots was te spotten. Een beeld overzicht.

Een reis door de sterren met Iris van Herpen

Als eerste op het couture schema stond Iris van Herpen. De Nederlandse ontwerper liet zich inspireren door mythologie, astrologie en een eeuwenoude sterrenatlas. Het resulteerde in een zeer kleurrijke collectie die deed denken aan de stofwolken in de foto’s van de Hubble-telescoop.

In beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodem

Kleur in overvloed bij Maison Margiela

Het decor van de Maison Margiela show was een explosie aan kleur. De eerste looks vertaalden dit kleurenpatroon dan ook, maar de collectie ging langzaam over in zwart en donkerblauw.

Haute Couture Spring-Summer 2019: Hollandse en Belgische glorie in beeld

Ronald van der Kemp werkt samen met Filling Pieces aan couture looks

Van der Kemp werkte zoals we van hem gewend zijn met reststoffen, maar schakelde dit keer Guillaume Philibert van Filling Pieces in. Twee van de ontwerpen bestonden dan ook geheel uit reststoffen van het Amsterdamse streetwear label en ook de schoenen werden op deze manier geproduceerd.

In beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodem

Mode statements van Viktor&Rolf

Een statement maken, dat kan Viktor&Rolf wel, maar het modehuis ging nu nog een stap verder. Op grote tulle jurken stonden statements als: ‘I’m not shy, i just don’t like you’ en ‘f*ck it, i’m going to Paris’. De uitgesproken collectie ging meteen viraal op het internet en vond aansluiting bij een hoop social media-gebruikers door de humor en de gebruikte uitspraken.

In beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodemIn beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodemIn beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodemIn beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodem

Xuan

De Nederlands-Vietnamese Xuan Thu-Nguyen is al langer te gast van Paris Haute Couture week. Dit keer presenteerde ze een volledig zwarte collectie, waardoor alle aandacht naar de details uit kan gaan.

In beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodemIn beeld: Haute couture van Nederlandse en Belgische bodem

Beeld: Iris van Herpen, Ronald van der Kemp/Shoji Fujji, Viktor&Rolf en Xuan: Catwalkpictures

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN