• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Initiatief van Dries van Noten en ‘Rewiring Fashion’ slaan handen ineen voor duurzamere modewereld

Initiatief van Dries van Noten en ‘Rewiring Fashion’ slaan handen ineen voor duurzamere modewereld

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het is inmiddels meer dan een half jaar geleden dat ‘Open letter to the fashion industry’ verscheen onder leiding van Dries van Noten en het initiatief ‘Rewiring Fashion’ opkwam. Beide initiatieven richtte zich op het verduurzamen van de modewereld en een zeer groot aantal aan mode professionals sloten zich bij een van de twee of beide aan. Nu slaan de twee de handen ineen, zo maken ze bekend tijdens een evenement van Business of Fashion.

Beide initiatieven geloven dat alleen een verenigde industrie kan zorgen voor echte verandering in het systeem. Een gedeelte van de doelen van de twee hebben overlap maar ook sommige leden zijn onderdeel van beide. Daarom verenigen de initiatieven om nog meer mensen in contact te brengen met elkaar.

De ‘Open letter to the fashion industry’ die onder leiding van Dries Van Noten verscheen werd in enkele dagen door honderden modeprofessionals ondertekend. Denk aan Edouard Vermeulen van Natan, Christian Wijnants, Borre Akkersdijk van Byborre, Kiki Niesten, Menno Meurs, Walter van Beirendonck, de lijst blijft doorgaan. FashionUnited sprak eerder met enkele Nederlandse en Belgische ondertekenaars en bundelde hun bevindingen in een artikel over hoeveel er werkelijk is veranderd zes maanden na het verschijnen van de brief.

Dries van Noten
open letter to the fashion industry
Rewiring Fashion