• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ishu breidt ‘paparazzi-proof’ collectie uit

Ishu breidt ‘paparazzi-proof’ collectie uit

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hoewel pas de officiële lanceringsparty net achter de rug is, bestaat de collectie van Ishu niet alleen meer uit ‘onzichtbare’ sjaals. Het aanbod werd uitgebreid met een anti-flash stropdas, pochet en telefoonhoesje. Ook is de lanceringsdatum van de active wear-kledinglijn bekendgemaakt door Ishu.

De Nederlandse ontwerper Saif Siddiqui haalde afgelopen maanden het wereldnieuws met zijn innovatieve sjaals met unieke functie. De accessoires hebben de kracht om elke foto die met flits wordt genomen door een mobiel toestel te verstoren. Ishu sjaals zijn voorzien van ontelbare microreflectoren. Door deze reflectie wordt de sjaal volledig opgelicht, de omgeving en dus ook de drager, wordt juist donker op de foto. "Met de Ishu kunnen mensen hun privacy claimen. Je hebt zelf het recht om te kiezen of je gefotografeerd wilt worden, of je nu een celebrity bent of niet," aldus Siddiqui. Niet gek dus dat beroemdheden als Nic Jonas en Cameron Diaz tot zijn klantenkring behoren.

Ishu breidt ‘paparazzi-proof’ collectie uit

De nieuwe items met dezelfde functie zijn via pre-order verkrijgbaar via de Ishu-online shop. De stropdas en pochet zijn als set verkrijgbaar voor 80 euro, aan het telefoonhoesje hangt een prijskaartje van van 70 euro. In vergelijking met de sjaals een koopje, want deze kosten 339 euro en 419 euro.

Op 22 augustus lanceert Ishu active wear voor mannen, vrouwen en kinderen. De collectie-items en prijzen zijn nog even geheim.

Hoewel Siddiqui al in 2009 op het idee van de anti-flash sjaal kwam - toen hij zag hoe reflectoren op fietsen de foto die hij op zijn telefoon met flits nam beïnvloedde - nam de ontwikkeling van de accessoire maar liefst zes jaar in beslag. Lees hier het interview van FashionUnited met de Nederlandse ontwerper uit december 2015.

ishu