• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kanye West toont Yeezy 3 op New York Fashion Week

Kanye West toont Yeezy 3 op New York Fashion Week

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Rapper en mode-ontwerper Kanye West toonde op 11 februari zijn nieuwe collectie in Madison Square Garden onder het toeziend oog van meer dan 15.000 mensen. Op hetzelfde moment lanceerde West ook zijn nieuwe album ‘The Life Of Pablo’.

Terwijl Kanye West zijn nieuwe album aan het publiek liet horen, verschenen de modellen op platformen in het midden van de arena, in de Yeezy 3-collectie. De modellen, sommigen met ontbloot bovenlijf, stonden of zaten gedurende de hele show op hun plek. Alleen het verschijnen van supermodel Naomi Campbell zorgde voor beweging op het podium.

De collectie was geïnspireerd op sportmode zoals sweaters, legerkistjes, en jassen. De meeste items waren uitgevoerd in kleuren als olijfgroen, beige, geel, grijs en wit. Ook felle kleuren zoals roze, rood en oranje waren terug te vinden in de collectie. West creeërde Yeezy Collection 3 in samenwerking met sportmerk Adidas.

De New York Fashion Week-show van Kanye West werd live uitgezonden via streaming-dienst Tidal en trok naar eigen zeggen ‘ongeveer 20 miljoen kijkers’.

Vooraf aan New York Fashion Week was er al veel ophef over de show van Kanye West. Het nieuws dat de rapper een show op de eerste dag van het mode-evenement gaf werd namelijk slechts een week ervoor bekendgemaakt. Voor zijn show deed West een oproep; hij zocht namelijk 1.200 modellen voor zijn show.

Beeld: Instagram

Kanye West
New York Fashion Week
NYFW
yeezy 3