• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Avelon opent Fashion Week Berlijn

Kijken: Avelon opent Fashion Week Berlijn

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Nederlandse damesmodemerk Avelon heeft dinsdagochtend de nieuwe zomercollectie gepresenteerd tijdens Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn. "Avelon investeert al enige tijd in de Duitse markt en deze mogelijkheid en erkenning voelen dan ook super goed," zegt creatief directeur Erik Frenken in het persbericht.

Avelon doet het goed bij de oosterburen. Het merk dat een jaar geleden een doorstart maakte, telt in Duitsland nu twintig verkooppunten waaronder Galeries Lafayette Berlijn, Maat in Leipzig en Fashion Clinic in Düsseldorf. In Nederland heeft het merk vijftien verkooppunten zoals Azzuro Due in Amsterdam, Margreeth Olsthoorn in Rotterdam, Moise in Haarlem, Label in Sittard en Sonar in Eindhoven.

Over de collectie zegt Frenken dat hij de Victoriaanse tijd, een tijd waarin details en vakmanschap allesbepalend waren, heeft willen bevriezen. "Typisch Victoriaanse detaillering zoals ruches, plooien en strepen en ook het kleurgebruik zijn vertaald naar een moderne look in A-line silhouetten. Naast de opvallende rode kleur zijn grijze en beige tinten gebruikt om de kleding luchtigheid en gemak te geven."

Foto's: Avelon

Avelon
Erik Frenken