• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Botter en Petit Bateau lanceren ‘Petit Botter’-collectie

Kijken: Botter en Petit Bateau lanceren ‘Petit Botter’-collectie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nederlands merk Botter heeft de Petit Bateau-collectie een eigen tintje gegeven. Het ontwerpersduo Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh achter het merk won vorig jaar het Hyères Festival met hun ‘Fish or Fight’ collectie en mocht hierdoor een collectie ontwerpen voor Frans merk Petit Bateau. ‘Petit Botter’ is nu eindelijk onthuld.

Botter en Herrebrugh zijn voor de collectie in de geschiedenis van Petit Bateau gedoken en vonden overeenkomsten in de liefde voor de zee en de speelse aard van het Franse merk. Bij Botter wordt op een speelse manier aandacht gevraagd voor milieuvraagstukken. De collectie voor Petit Bateau heeft zowel dames als unisex items. De collectie is vanaf 24 april te koop.

Twee prints spelen de boventoon in de collectie; strepen en bloemen. De strepen print is ontstaan door plastic zakken, gevonden op stranden of op straat, in te scannen op een manier dat er natuurlijke strepen ontstaan. “De willekeurigheid van de strepen zorgt ervoor dat elk item gesneden kan worden zonder complexe technieken voor de plaatsing van de strepen waardoor er geen reststof ontstaat en elk kledingstuk uniek is,” aldus het persbericht. De bloemenprint is met de hand geschilderd en stelt denkbeeldige bloemen in zeewier voor.

Bekijk hier de eerste beelden van de collectie.

Beeld: Petit Bateau

Botter
Lisi Herrebrugh
Petit Bateau
Rushemy Botter