• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: De Mylo-collectie van Lululemon

Kijken: De Mylo-collectie van Lululemon

Door Danielle Wightman-Stone

14 feb. 2022

Mode

Beeld: Lululemon

Lululemon heeft twee tassen gemaakt van paddenstoelenmateriaal op de markt gebracht, als onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

De Canadese retailer van sportkleding en -accessoires heeft yoga-accessoires onthuld die gemaakt zijn van Mylo, een veganistisch, duurzaam, dierproefvrij leeralternatief gemaakt van hernieuwbaar mycelium, de wortelstructuur van paddenstoelen, een proces dat is ontwikkeld door het in Californië gevestigde Bolt Threads.

De collectie bestaat uit twee tassen: de Meditation and Yoga Mat Bag, een 3-in-1 yogamatzak met een uniek ontwerp dat ook als vloermat kan worden gebruikt en kan worden opgerold of dubbelgevouwen, en de Barrel Duffel Bag, uitgerust met vakken en een verwijderbaar zakje om de trainingsbenodigdheden gescheiden te houden.

Beeld: Lululemon

Beide tassen zijn ontwikkeld door het accessoireontwerpteam van Lululemon en bevatten Mylo "doordacht" in de gedetailleerde geweven hengsels en gevlochten trekkers van de accessoires.

Lululemon onthulde in juli voor het eerst haar plannen om yoga-accessoires te maken met paddenstoelen, als onderdeel van haar investering in materiaalinnovaties die bijdragen aan een duurzamere toekomst als stichtend lid van het Mylo-consortium.

De Meditation and Yoga Mat Bag wordt verkocht voor 198 euro en de Barrel Bag voor 298 euro. Beide tassen zijn online te koop en in geselecteerde winkels wereldwijd verkrijgbaar.

Beeld: Lululemon
Beeld: Lululemon

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.UK, vervolgens vertaald en bewerkt naar het Nederlands door Ilona Fonteijn.