• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Petit Bateau x Wataru Tominaga

Kijken: Petit Bateau x Wataru Tominaga

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode

Wataru Tominaga is de vierde prijswinnaar die zijn visie loslaat op klassieke Petit Bateau ontwerpen. Winnaars van de juryhoofdprijs tijdens het Hyères Festival voor Mode en Fotografie krijgen sinds 2013 carte blanche voor een capsule collectie.

Wataru Tominaga heeft vier dameskledingstukken en twee uniseks stukken onder handen genomen. De capsule collectie is een uitdrukking van zijn wens om ‘op harmonieuze wijze een uniseks-stijl te creëren.' Door het combineren van patronen, iets waar de ontwerper erg van houdt, hoopt Tominaga de ‘prachtige balans tussen Petit Bateau’s harmonieuze en speelse identiteit en die van zichzelf te laten zien.’ Hij heeft onder andere de klassieke marinière, het T-shirt en de slip een eigen twist gegeven.

Prijzen van de items beginnen vanaf 43 euro voor de slip tot 149 euro voor een jurk. Ontwerpers Satu Maaranen, Kenta Matsushige en Annelie Schubert gingen Tominaga al eens voor.

De 29-jarige Japanse ontwerper won de prijs met zijn kleurrijke, mannelijke collectie. Zelf omschreef hij deze collectie als 'genderoverstijgend'. Volgens het juryrapport werd hij beloond voor 'de kracht van de dessins die hij gebruikt, de grote visuele impact van zijn ontwerpen en zijn durf.' Hij werd zelfs vergeleken met bekend ontwerper Issey Miyake.

Beeld: Petit Bateau

Hyeres Festival
Petit Bateau
Scroll down to read more