• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Talenten modeacademies upcyclen kleding Zara

Kijken: Talenten modeacademies upcyclen kleding Zara

Door Caitlyn Terra

3 aug. 2017

Mode

Fast fashionketen Zara heeft talenten van vier modeacademies uitgedaagd om kleding uit vorige collecties van het merk te upcyclen tijdens het ‘Shape the Invisible’-project. Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Parsons in New York, EnsAD in Parijs en Kingston University in London namen deel aan het project, zo maakt Inditex bekend.

Het project begon afgelopen oktober, aldus een woordvoerder van Inditex. In November ontvingen de vier academies de kledingstukken waarmee een nieuwe item mee gecreëerd moest worden. 50 procent hiervan was outerwear, 25 procent tops en 25 procent broeken of rokken, aldus de woordvoerder. De studenten kregen volledige vrijheid om hun visie te tonen in hun ontwerp zolang maar minstens één items van Zara werd gebruikt.

Uiteindelijk werden uit de 60 ontwerpen 12 finalisten gekozen, drie per school, op basis van hun creativiteit. De ontwerpers en hun tutors werden uitgenodigd op het Inditex-hoofdkantoor waar een winnaar werd gekozen door een jury. Aan het winnen van de upcycling-wedstrijd was een prijs verbonden voor zowel de ontwerper als de mode-academie. Wat de prijs precies inhoudt is niet bekend gemaakt.

Zara toont nu alle 60 kledingstukken op de website onder ‘Shape the Invisible’. Een selectie van de ontwerpen is hieronder te vinden:

Beeld: Inditex