• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Van Slobbe Van Benthum voor Kings of Indigo

Kijken: Van Slobbe Van Benthum voor Kings of Indigo

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het duurzame denimmerk Kings of Indigo is een samenwerking aangegaan met Hacked, het label van modeontwerpers Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum.

Van Slobbe en Van Benthum zijn met samples van het Nederlandse denimmerk aan de slag gegaan: denim werd gereconstueerd en geborduurderd. De Hacked voor Kings of Indigo collectie bestaat uit unieke en gelimiteerde jeans voor dames en heren.

Kings of Indigo X Hacked wordt tijdens de Amsterdamse Denim Days op vrijdag 15 april gelanceerd en direct verkocht op het Blueprint event. Er zullen bijpassende tops en accessoires verkrijgbaar zijn. Verkoopprijzen zijn niet bekend gemaakt.

Van Slobbe en Van Benthum lanceerden in 2014 samen een nieuw modelabel, genaamd ‘Van Slobbe Van Benthum’. Het nieuwe label werd bedacht om een tegenwicht te bieden aan het groeiend aantal fast fashion ketens. De collectie bestaat uit betaalbare kleding met een luxe uitstraling, alles gemaakt van restpartijen. De eerste collectie genaamd ‘Hacked’ verscheen in het voorjaar van 2015 op de markt. Momenteel is de nieuwste Hacked collectie te koop bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, Arnhem Coming Soon in Arnhem en Hôtel Droog en Xbank in Amsterdam.

Kings of Indigo telt 300 distributeurs in 10 landen, en daarnaast heeft het duurzame denimmerk nog een online winkel en een pop-up store in Parijs. Het hoofdkantoor van Kings of Indigo is in Amsterdam.

Lees ook het FashionUnited interview met Kings of Indigo-oprichter Tony Tonnaer 'Kings Of Indigo is niet het volgende G-Star denimlabel'.

Foto's: Kings of Indigo x Hacked


Alexander Van Slobbe
Francisco van Benthum
hacked
Hacked By
Kings of Indigo
Van Slobbe Van Benthum