• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kingpins: Dit zijn de grote denim trends voor SS2020

Kingpins: Dit zijn de grote denim trends voor SS2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Amsterdam maakt zijn reputatie als denimstad opnieuw waar tijdens Kingpins Amsterdam. Tijdens de denimbeurs is het een drukte van jewelste op het Westergasterrein en orders worden volop geschreven. Kingpins is niet alleen een plek om zaken te doen, maar ook om geïnspireerd te raken. Een van die inspiratie momenten is de seminar van Amy Leverton van Denim Dudes die de trends voor SS 2020 uiteenzet. FashionUnited zet de grote overkoepelende trends uit de niche-presentatie op een rij.

Vier denimtrends voor lente/zomer 2020 volgens denim trendforecaster Amy Leverton

Denimtrend: Nog geen afscheid van utility wear

Here to stay is utility wear. Tijdens de presentatie van Leverton komt de term bij alle vier de thema’s naar voren. Denk bijvoorbeeld aan legerbroeken en jassen, maar ook vissersjassen en safari jassen. De trend komt al even voor in het modebeeld en veel één op één replica’s van visserjassen en legerbroeken zijn al te zien. Deze zullen ook in de zomer van 2020 in denimstof worden uitgevoerd, maar er ontstaat ook een verfijndere richting. Denk bijvoorbeeld aan strakke lijnen door middel van de uitvoering van de verschillende zakken. Deze zakken zijn geen ‘bellow pockets’ meer met een plooi waardoor de zak naar buiten bolt, maar juist platte varianten die direct op het kledingstuk liggen. Wanneer we gebruik gemaakt wordt van bellow pockets kan het geheel verfijnder ogen door het soort denim en de wassing die gebruikt wordt.

Beeld: Rake

Denimtrend: ’Noughties’ maken een grootse comeback

Je haat het of je houdt ervan maar aan de ‘noughties’ - het begin van het millennium - is ook in de denim wereld geen ontsnappen meer aan. Waar eerst nog verfijnde referenties naar het tijdperk werden gemaakt, aldus Leverton tijdens de presentatie, gaan merken er nu vol voor en voegen een ironische twist toe. De nostalgie voor het tijdperk wordt onder andere verwerkt in veel onthullende denim waarin de huid goed te zien is, lichte wassingen en veel ‘hardware’ zoals metalen gespen en oogjes in overvloed. Ook de diamanté strijkapplicaties komen met een kracht terug.

Beeld: Topshop

Denimtrend: fascinatie voor de jaren tachtig zorgt voor veel kleur en snow wash

“Ik had een paar jaar nooit gedacht dat de jaren tachtig weer cool zouden zijn, want het is toch een tijdperk waar we liever niet op terug kijken, maar ik kan zeggen dat het nu echt weer cool is,” aldus een enthousiaste Leverton. Niet alleen komen de gestructureerde kledingstukken weer terug (denim jassen met schoudervulling, maar ook de jeans met scherpe vouw in de pijp), maar het betekent ook een overdaad van kleur, zelfs in de denim wereld. Denk aan multi kleuren denim jassen maar ook de broeken ontkomen er niet aan. “Kleur wordt het volgende ‘big thing’,” zo klinkt het tijdens de presentatie. Kleur in de vorm van tie-dye zal ook de denim wereld kleurrijker maken. Of dit nu echt via de oude manier is van het letterlijk strak opbinden van kledingstukken en het in (natuurlijke) verf onderdompelen, of een tie-dye print aanbrengen door middel van prints, alles kan. Ook de welbekende snow wash maakt een grootse rentree bij niet alleen jeans maar ook spijkerjassen. Eighties all the way<./p>

Beeld: Ganni

Hoofdbeeld: Kingpins

Amy Leverton
Denim
Denim Dudes
denimtrends
Kingpins
SS2020
Trends