Levi’s viert Blue Jeans Day met drie limited editions

Op 20 mei is het Blue Jeans Day en voor Levi’s is het 501 Day. Ter ere van 501 Day lanceert Levi’s drie limited editions, een mannen 501 jeans, een trucker vest en een 501 short voor vrouwen.

De speciale collectie is geïnspireerd door de steden Austin, Nashville, New York en San Francisco. Levi’s heeft gekeken naar de historie van de Amerikaanse steden als muzieksteden. De collectie heeft een rock ‘n roll gevoel met distressed denim, vintage details en borduurwerk. De collectie is verkrijgbaar bij de flagshipstores in New York, Los Angeles, Chicago en San Francisco.

Op dezelfde dag komt ook de 501 documentaireserie van het merk uit. Wereldwijd wordt 501 Day ook gevierd met concerten in San Francisco, Mexico City, Buenos Aires, Tokyo, Shanghai en Mumbai. In Europa zijn verschillende activiteiten in de brandstores in Londen, Parijs en Berlijn.

Daarnaast heeft Levi’s aangekondigd dat het 1 miljoen euro dollar geeft, door middel van de Levi Strauss Foundation, aan gemeenschappen die achtergesteld zijn geraakt. Hiermee bedoelt Levi's immigranten, vluchtelingen, transgenders en religieuze minderheden.

De datum van 20 mei is gelinkt aan de dag dat Levi Strauss in 1873 het patent voor blue jeans verkreeg.

Beeld: Levi Strauss Facebook