• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lizzy Stuyfzand wint Lichting 2017

Lizzy Stuyfzand wint Lichting 2017

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Lichting 2017 is gewonnen door Lizzy Stuyfzand. Stuyfzand, die studeerde aan ArtEZ, mag zich een jaar lang de beste afgestuurde ontwerper in Nederland noemen en won een geldbedrag van 10.000. Sarah Bruylant, van het AMFI, ging naar huis met de publieksprijs van 3.000 euro.

De catwalkshow en prijsuitreiking vonden plaats tijdens de tweede avond van het catwalkprogramma van Mercedes-Benz Fashion Week in Amsterdam. In de Gashouder toonden veertien alumni van zeven Nederlandse modeacademies hun ontwerpen. Per afstudeercollectie mochten de ontwerpers vijf looks presenteren aan de jury en geselecteerde modepers.

De jury bestond dit jaar uit Zowie Broach (Hoofd mode bij Royal College of Art in Londen), Federico Poletti (Senior editor bij Man in Town en Vogue Italia), Philippe Purhashemi (freelance modejournalist) en Floor Koolen (deelnemer van Lichting 2010 en heeft gewerkt bij Balenciaga en is nu ontwerper maroquinerie bij Lancel).

De Lichting-prijs wordt sinds 2007 uitgereikt en is een initiatief van Amsterdam Fashion Week, HTNK fashion recruitment & consultancy en de Meester Koetsier Foundation. De Meester Koetsier Foundation financiert de geldprijs van 10.000 euro en dit jaar is de Audience Favorite Award gesponsord door ondergoedmerk Ten Cate

Lees ook: Creativiteit en authenticiteit vieren hoogtij tijdens Lichting 2017

AFW
AMSTERDAM FASHION WEEK
LICHTING