• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lyst: Europa’s populairste modemerken van 2019

Lyst: Europa’s populairste modemerken van 2019

Door Wendela van den Broek

10 sep 2019

Mode

De internationale modezoekmachine Lyst brengt een EuroFashion rapport uit van de populairste modemerken, producten en kleuren in Europa. Het bedrijf analyseerde de data uit het wereldwijde zoek- en aankoopgedrag van en naar mode van 50 miljoen bezoekers uit bijna 50 landen in zes maanden tijd.

Uit de gegevens blijkt dat Balenciaga het ‘hotste’ merk in Nederland is, hoewel Off-White producten het meest gewild zijn bij zowel mannen als vrouwen. Leren jasjes zijn door beide geslachten het meest gezochte product. Wat kleur betreft houden we het als Nederlanders vrij ingetogen; ruim de helft van de verkopen betrof een zwart of wit item, gevolgd door groen en roze. Paars stond onderaan de lijst. En wie denkt dat Nederlanders zo zuinig zijn heeft het mis; slechts 24 procent van de aankopen vond plaats in de uitverkoop. Griekenland en Spanje staan aan kop als koopjesjagers.

EuroFashion-rapport Lyst 2019

Ook Duitsland en Spanje zijn gek op Balenciaga als merk. In België staat Dolce & Gabbana op nummer één, terwijl in Engeland en Luxemburg Gucci het meest geliefd is. Off-White wint het in Italië, terwijl de Fransen de voorkeur geven aan sportmerken Nike en Adidas. In de meeste Europese landen wordt het meest gezocht naar de mode categorieën jassen en jurken, waarbij Belgen het meest naar bruidsjurken zoeken.

Gemiddeld geven vrouwen in ieder land meer uit dan mannen, behalve in Italië. In Monaco geven vrouwen met gemiddeld 900 dollar per uitgave het meest uit.

BALENCIAGA
eurofashion 2019
EuroFashion-rapport Lyst
Europa’s hotste modemerken van 2019
Europa’s populairste modemerken
LYST
LYST INDEX
OFF WHITE
populairste modemerken van 2019