• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 'Martin' verdwijnt uit naam 'Maison Martin Margiela'

'Martin' verdwijnt uit naam 'Maison Martin Margiela'

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Bij een nieuwe hoofdontwerper hoort een nieuwe naam, dacht John Galliano. Hedi Slimane veranderde twee jaar geleden 'Yves Saint Laurent' in 'Saint Laurent Paris'. Galliano heeft zich nu ontdaan van 'Martin', in de naam 'Maison Martin Margiela'.

Omdat alle ogen gericht waren op de eerste creaties van Galliano voor Margiela, had bijna niemand door dat de kersverse hoofdontwerper stilletjes een naamsverandering had doorgevoerd. Maar volgens the New York Times stond het duidelijk op de uitnodiging: Maison Margiela. Een woordvoerder van het modehuis - dat sinds de oprichting in 1988 de naam Maison Martin Margiela had - laat aan de krant weten dat de verandering 'de evolutie van het huis weerspiegelt'.

Volgens de woordvoerder gaat het gehele bedrijf verder onder de naam Maison Margiela, en dus niet alleen de Artisanallijn, met couture, die deze week werd getoond in Londen. De website en Facebook-pagina van het modehuis hebben nog wel de oude, vertrouwde naam, maar daar komt binnenkort verandering in. Het bedrijf zal alle veranderingen die gepaard gaan met de nieuwe naam, de komende maanden doorvoeren.

John Galliano
Maison Margiela
Maison Martin Margiela