• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Meer details herlancering Adidas Gazelle gymp

Meer details herlancering Adidas Gazelle gymp

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De herlancering van de Gazelle gymp, bekend om zijn gekleurde suède uiterlijk, wordt verder uitgerold. Vanaf 1 juli zullen er ook leren Gazelle gympen op de markt gebracht, zo is te lezen op de website van sportmerk Adidas. De leren Gazelles met tenniszool gaan 90 dollar kosten, 10 dollar meer dan de suède paren.

Adidas' campagne voor de herlancering van de Gazelle gymp, die gisteren werd onthuld door het sportmerk, gaat vandaag van start. Icoon Kate Moss is het gezicht van de campagne: de Addias advertentie uit 1993 waarbij Moss Gazelles draagt, werd nieuwe leven ingeblazen. "Net als de Gazelle, is Kate Moss nog steeds even relevant in 2016 als in de jaren 90, dat is waarom dit campagnebeeld zo goed werkt," vertelt Adidas merk-consultant en curator Gary Aspen in een interview aan Business of Fashion. Om Moss' campagnefoto van toen te vernieuwen en moderniseren, heeft Adidas artiest Doug Abraham ingehuurd. Abraham, de man achter het Instagram-account 'bessnyc4' leukt modefoto's op met digitaal knip-en-plakwerk. Terugkerende thema's in zijn werk zijn pornografie, bondage en horror.

Adidas maakte in mei bekend de Gazelle te herlanceren. Suède Gazelle gympen zijn sinds deze maand in nieuwe kleuren als grasgroen en zalmroze verkrijgbaar via Adidas.com. De Nederlandse verkoopprijs bedraagt 99,99 euro per paar.

Met de herlancering hoopt Adidas het succes te evenaren van de schoenmodellen Stan Smith en Superstar. Stan Smiths wonnen aan populariteit nadat Céline-ontwerper Phoebe Philo de gympen droeg tijdens haar herfst/winter 2011 collectiepresentatie in Parijs.

Foto's: Adidas

Adidas
adidas gazelle
Gazelle