Meer details Liberty London x Uniqlo

De samenwerkingscollectie tussen het Britse merk Liberty London en de Japanse retailer Uniqlo wordt wereldwijd gelanceerd op 24 maart. In het Verenigd Koninkrijk zijn de kledingstukken al vanaf 18 maart verkrijgbaar.

De Liberty London x Uniqlo collectie bestaat uit 28 items voor dames, heren en kinderen. Liberty London heeft klassieke Uniqlo-items opgevrolijkt met de voor het Britse merk zo kenmerkende bloemenprints. Zo is het Uniqlo lichtgewicht donsjack bijvoorbeeld voorzien van een bloemenprintvoering. Voor de kleurrijke prints en patronen dook Liberty London in de archieven.

Liberty's managing partner Ed Burstell hoopt door de samenwerking de naamsbekendheid te vergroten. “De helft van onze winst komt uit stoffen die we ontwerpen en wereldwijd verkopen," vertelt Burstell aan WWD. "Als je de handen ineenslaat met een partner die meer dan 1700 winkels heeft, dan zal je naamsbekendheid toenemen, wat weer zal resulteren in een grotere stoffenverkoop wereldwijd." Meer details Liberty London x Uniqlo

Verkoopprijzen variëren tussen 9,90 pond (circa 12,50 euro) voor een meisjesjurk tot 69,90 pond (circa 90 euro) voor een damesdonsjack.

Uniqlo lanceert regelmatig samenwerkingcollecties. Momenteel zijn bij de retailer collecties van Carine Roitfeld en Ines de La Fressage, twee Franse stijliconen, verkrijgbaar. Vrijdag 4 maart wordt ook een vevolg gegeven aan de samenwerking met de Franse modeontwerper Lemaire.

Liberty London sloeg de handen eerder ineen met Kenzo, Acne Nike en Vans.

Foto's: Uniqlo

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN