• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mercedes-Benz Fashion Week Berlin: mannenmode op maandag

Mercedes-Benz Fashion Week Berlin: mannenmode op maandag

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |REVIEW

Na London Collections: Men en Milaan Fashion Week is ook in Berlijn mannenmode te zien. Hoewel er geen speciaal catwalkprogramma is in Berlijn voor mannenmode, presteren veel herenmodeontwerpers hun collecties op de eerste dag van de Mercerdes-Benz Fashion Week Berlin.

Sissi Goetze en Brachmann, labels van jonge ontwerpers die eerder indruk maakten, ontbraken op het schema. Wel op het programma: Sopopular. Designer Daniel Blechman mocht na talrijke kleine shows in de voorgaande seizoenen, voor het eerst de modeweek aftrappen. Ook op het grote podium bleef hij trouw aan zijn stijl, die hij omschrijft als 'grunge ontmoet militaire’. Het merk toonde, zoals gebruikelijk, een sombere collectie in zwart, grijs en donkerblauw. Blechman wist vooral te overtuigen met zijn outerwear assortiment, dat varieerde van elegant getailleerde jassen tot volumineuze parka's en subtiel verfijnde bomberjacks en bikerjassen.

Grijs was ook de centrale kleur van Sadak. Ontwerper Sasa Kovacevic heeft wel oranje als contrastkleur toegevoegd. Hij toonde sporttruien, van royale afmetingen, met levendige prints en gedurfde streetwear elementen. Van Kilian Kerner moeten de mannen komende winter niet alleen drukke, kleurrijke prints dragen, maar ook knielange rokken.

Frida Homann ging met haar merk Dyn terug naar het verleden. Ze combineerde klassieke herenmode - smalle pakken en trenchcoats - met expressieve, asymmetrisch gedrapeerde jassen.

Zus Mark Ronson presenteert nog zomerkleding op Berlin Fashion Week

Vrouwenmode was er ook op de eerste dag van de Berlijnse modeweek. De in New York gevestigde ontwerpster Charlotte Ronson presenteerde nog haar collectie voor aankomende zomer. Voor het jongere zusje van muziekproducer Mark Ronson maakte de organisatie van de Mercedes-Benz Fashion Week Berlin een uitzondering, want andere merken mogen enkel hun collecties voor aankomende herfst en winter presenteren. De modeweek had begrip voor haar situatie, aangezien de fashion week in New York pas medio februari is.

De 37-jarige ontwerpster toonde een collectie die het midden houdt tussen sportief en dromerig met niet alleen transparante materialen, maar ook met veel kant en bloemenprints. Ze is al jaren succesvol in de Verenigde Staten en Japan. En het zag er dan ook professioneel en verkoopbaar uit. Of was het te smooth en oppervlakkig? Het applaus was achteraf in ieder geval spaarzaam.

Berlijn
Berlin Fashion Week
mercerdes-benz fashion week berlin