• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Milaan Fashion Week terugblik: rollende koppen bij Gucci en drones bij D&G

Milaan Fashion Week terugblik: rollende koppen bij Gucci en drones bij D&G

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Milaan Fashion Week herfst/winter 2018/19 editie is tot een einde gekomen. Een terublik.

Rollende koppen bij Gucci

De Milaan Fashion Week show van Gucci heeft waarschijnlijk de meeste krantenkoppen gehaald. Een aantal modellen droeg een replica van zijn eigen hoofd, gemaakt door visual effect specialisten, onder de arm. Anderen verschenen op de catwalk - een nagebootste operatiekamer - met een derde oog of met een kleine draak in handen. Volgens modecriticus Suzy Menkes was identiteit het thema.

Eva Chen, hoofd van modesamenwerkingen bij Instagram, startte kort na de Gucci show, de Gucci (heads-)challenge. Naar aanleiding van de schietpartij op een middelbare school in Parkland, waar 17 mensen om het leven kwamen, daagde Chen haar volgers via Instagram Stories uit de Gucci catwalklooks te imiteren. Voor elke Instagram-foto met Gucci-hashtag, doneerde Chen een dollar aan de actiegroep EveryTown voor Gun Safety, een Amerikaanse non-profit organisatie dat zich inzet tegen vuurwapengeweld. Gucci zette zich ook in tegen Amerikaanse wapenlobby door een half miljoen dollar te doneren aan EveryTown.

Drones bij Dolce & Gabbana

Aanwezigen bij de Dolce & Gabbana modeshow wordt verzocht WiFi uit te zetten. De reden volgt later. Het luxemerk laat kleine drones vliegen over de catwalk vliegen, uitgerust met nieuwe handtassen van D&G.

Moncler Genius

Moncler opende de Milaan Fashion Week met een groots event: het merk gaf een preview van de Moncler Genius collecties , gemaakt door acht ontwerpers onder wie Pierpaolo Piccioli (van Valentino) en Simone Rocha. Piccioli combineerde Moncler's karakteristieke gewatteerde kledingstukken tot gelaagde looks met A-lijn silhouet.

Prada

Anok Yai mocht de Milaan Fashion Week show van het Italiaanse luxehuis Prada openen. Zoals onze UK correspondent Don-Alvin Adegeest schreef: Het was de tweede keer in de geschiedenis dat een catwalkpresentatie werd geopend door een donker model: Yai trad daarmee, ruim twintig jaar later, in de voetsporen van Naomi Campbell, wie in 1997 als eerst op de catwalk trad. Het 19-jarige model, van Next Agency, bedankte creatief directeur Miuccia Prada via Instagram: "Ik kan niet geloven dat ik de eerste zwarte vrouw ben de Prada show te openen sinds koningin @iamnamoicampbell, dankbaar voor altijd."

Foto credit: Prada AW18, source Prada press office

Dolce & Gabbana
Eva Chen
Gucci
Milan Fashion Week
Moncler Genius
Prada