• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Minuut stilte bij laatste Chanel show van Karl Lagerfeld’s hand

Minuut stilte bij laatste Chanel show van Karl Lagerfeld’s hand

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Een minuut stilte in het Grand Palais in Parijs, de plek waar creatief directeur Karl Lagerfeld grootse Chanel shows op poten zette de afgelopen jaren. De laatste Chanel collectie van Lagerfeld’s hand werd vandaag gepresenteerd met de nodige emotie die in de lucht hing.

Lagerfeld, waarvan zijn overlijden in februari bekend werd gemaakt, wilde geen grote herdenkingsceremonie, zo heeft hij eerder gezegd. De ontwerper ‘ging nog liever dood’ dan dat hij een uitgebreide begrafenis zou hebben. Lagerfeld is dan ook tijdens een kleine ceremonie gecremeerd. Gasten van de show op dinsdagochtend ontvingen een illustratie van Lagerfeld en Gabrielle Chanel met daarboven de woorden: ‘The beat goes on’, een indicatie dat het modehuis na de dood van de ontwerper op dezelfde voet verder zal gaan.

De Chanel Fall/Winter 2019/20 Ready-to-wear collectie werd gepresenteerd in een winter wonderland. Het decor doet denken aan een Oostenrijks dorp met de kenmerkende houten huizen met balkons met gevulde bloembakken. Een goede laag sneeuw bedekte het geheel.

De collectie had zijn gewoonlijke Chanel-charme met bouclé-jassen, een veelvoud aan ruiten en een overvloed aan parels. Ook de in 2006 geïntroduceerde Chanel ski’s waren te zien tijdens de show. Virginie Viard, de aangestelde opvolger van Lagerfeld, zal vanaf nu verantwoordelijk zijn voor de collecties van het modehuis.

De laatste Chanel-collectie van Karl Lagerfeld: Autumn/Winter 2019-20

Eerder werden tijdens de shows van Fendi en Chloé, waar Lagerfeld aan het hoofd heeft gestaan, een eerbetoon gebracht aan de overleden ontwerper. Zo werd bij Chloé, waar de ontwerper in totaal 25 jaar de creatieve leiding had, tussen 1963 en 1983 en de vijf jaar na 1992, kleine aandenkens aan Lagerfeld geplaatst op elke stoel bij de presentatie. Postkaarten met memorabele momenten en uitspraken van de ontwerper in zijn tijd bij Chloé werden aan de genodigden gegeven. De show van Fendi vond plaats twee dagen na het overlijden van de modekoning. Op het scherm werd een video getoond van Lagerfeld die aan het werk was voor het merk met de tekst ‘54 jaar samen’.

Beeld: Christophe Archambault / AFP en Francois Guillot / AFP

Altijd up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u hier aan voor de FashionUnited nieuwsbrief!

Chanel
Karl Lagerfeld
Virginie Viard