Rens van de Schoor, eigenaar van de recent doorgestarte modeketen Miss Etam, verwacht dat er veel fusies en overnames zullen plaatsvinden in de modesector. Daarbij kan ook R&S Retail, het nieuwe moederbedrijf van Miss Etam, een rol spelen, zo zei hij onlangs in een interview met RetailTrends.

Vorig jaar realiseerde Van de Schoor met zijn bedrijf R&S Retail een doorstart voor bijna honderd winkels van Miss Etam, tot begin vorig jaar eigendom van de failliete Etam Groep. Onlangs werd bekend dat R&S Retail gaat samenwerken met de Belgische branchegenoot FNG Group, eigenaar van merken als Claudia Sträter, Expresso, CKS en Fred & Ginger. “Omdat maar weinig partijen geloof hebben in fysieke retail en omdat veel spelers het moeilijk hebben, kunnen wij een belangrijke rol spelen in de consolidatieslag die zal plaatsvinden,” aldus Van de Schoor tegenover RetailTrends.

Onlangs verlengde Miss Etam het huurcontract van zijn distributiecentrum in Zoetermeer, waar producten via geleiders aan het plafond worden verplaatst binnen het gebouw. Het distributiecentrum denkt Van de Schoor in te kunnen zetten voor meerdere merken. “Het is een voorbeeld van hoe je tot een synergetische slag kan komen in het retaillandschap, dat nu nog heel versnipperd is,” aldus de zakenman. Ondanks de sterke focus op e-commerce van tegenwoordig, ziet Van de Schoor dan ook nog gewoon toekomst in de winkelstraat, zo stelt hij in het interview.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN