• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode van vlaggen: de 'United Collection' van Young Designers United

Mode van vlaggen: de 'United Collection' van Young Designers United

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |IN BEELD

Het is niet voor het eerst dat in de mode een politiek statement wordt gemaakt en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn. Amsterdams mode collectief Young Designers United brengt met een nieuwe collectie politiek rivaliserende landen samen door middel van het gebruik van ontrafelde vlaggen.

”The United Collection is een creatief statement tegen de toenemende spanningen die je elke dag ziet, hoort en leest, waarbij mode en design worden gebruikt om iets nieuws en betekenisvols te creëren,” aldus het persbericht.The United Collection brengt Engeland en de Europese Unie, Rusland en Oekraïne en Eritrea en Djibouti samen. De beperkte collectie is gemaakt van ontrafelde vlaggen. Het materiaal van de verschillende vlaggen is daarna samengevoegd om een item van te maken. De items zijn niet te koop en ‘dienen uitsluitend als uiting van de boodschap’.

De collectie wordt vandaag gelanceerd en zal te zien zijn bij Young Designers United op Keizersgracht 447. Daarna zal de collectie op verschillende plekken in Amsterdam en Londen geëxposeerd worden, maar de exacte locaties worden niet bekend gemaakt in het bericht. Bekijk alvast de beelden hieronder:

De tekst loopt verder onder de beelden

In Beeld: Fashion statement brengt rivaliserende landen samen

Young Designers United is een mode-initiatief van Angelika Groenendijk-Wasylweski. YDU heeft al meerdere keren geëxposeerd met collecties ontworpen door jonge ontwerpers. Zo vond er in 2012 een expositie plaats met haute couture stukken geïnspireerd op de mode van de Russische tsaren. Naast exposities houdt Young Designers United zich ook bezig met het verkopen van collecties van jonge en opkomende ontwerpers.

Beeld: Young Designers United

Politiek
Young Designers United