• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • MODEFABRIEK #44 | Who to meet

MODEFABRIEK #44 | Who to meet

Mode

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

9 jan. 2018

Modefabriek is dé plek om interessante vakgenoten te ontmoeten: succesvolle ontwerpers, bevlogen experts, inspirerende collega’s, frisse start-ups... kortom de movers en shakers, in uencers en ones to watch. Wie kun je zoal ontmoeten deze wintereditie, 21 & 22 januari 2018 in Amsterdam?

MEET THE MODERN TAILOR

In het hart van EAST HALL - die geheel in het teken staat van menswear - vind
je het platform DRESS LIKE A MAN. Het thema voor deze winter: THE BLAZER. Spike Spijker is de stijlvolle host van deze zorgvuldig gecureerde en vormgegeven ‘sartorial update’, waarbij de rijke geschiedenis van traditionele menswear samenvalt met de actualiteit. Hij introduceert je met liefde aan de moderne generatie tailors, zoals de in klassieke Britse tailoring opgeleide mannen van Workhouse England. Geïnspireerd door de restauratie van hun 19e-Eeuwse atelier in Su olk brengt Workhouse England het rauwe Victoriaanse straatbeeld weer tot leven met hun bevlogen vakmanschap. History revisited, met traditionele Engelse sto en en technieken, waar in het bijzonder Japanse menswear ‘geeks’ zo dol op zijn.

MEET A NEW LABEL

Natuurlijk kom je naar Modefabriek om nieuwe labels te spotten en de ontwikkeling van (jonge) brands te volgen. Voor premium level womenswear vind je het gloednieuwe THE FASHION LOBBY. Een extra stylish omgeving waar een select gezelschap labels in de schijnwerpers staat en de high-end community nader kennis maakt, even ontspant in de eigen stijlvolle bar en nog even snel een ‘pre loved luxury fashion’ item scoort bij Salon Heleen Hülsmann.

Ontmoet de gezichten achter mooie labels als het sustainable loungewear label UNDERPROTECTION, het ‘all day every day luxury’ label DAWNxDARE, beide uit Denemarken. Of het ‘luxury handbags’ label RV/DW van de jonge ontwerpster Denise Ruigrok van der Werven uit Rotterdam, en BALOSSA, het label van de Litouwse Indra Kafemanaite, exclusief gewijd aan designer versies van ‘the white shirt’ - beide 100% Made in Italy, voor die bellisimo kwaliteit.

MEET OUR EXPERTS

De Expert-desks op Modefabriek - waar fashion professionals terecht kunnen voor advies op maat over alles wat er bij het ondernemen komt kijken - zijn deze winter vervangen door een comfortabele lounge setting met jne fauteuils en royale banken om even lekker in te plo en. Naast die onmisbare Experts natuurlijk, zoals:

RONNY DE VYLDER _ Je kent hem wellicht van zijn overweldigende trendpresentaties op Modefabriek, over store windows, displaying en street fashion van New York tot Tokyo. Grijp je kans voor een one-on-one met deze kenner, en leer wat je kunt doen aan jouw instore presentatie en service, om een klantbeleving te creëren die een grote department store of keten niet kan bieden.

MARIEKE EYSKOOT _ Modefabriek-bezoekers kennen Marieke Eyskoot vast nog van het MINT platform voor sustainable fashion & lifestyle. Nu is je kans om deze veelgevraagde speaker, auteur en consultant persoonlijk uit te horen over hoe jij duurzame mode & lifestyle in je business kunt onderbrengen, wat bij je past, en wat je zelf kunt bijdragen.

JOYCE NAFZEG & KIRSTEN JASSIES _ Laat je bijspijkeren door Insta-experts Joyce Nafzeg en Kirsten Jassies voor instant succes op Instagram! Hoe spot je de nieuwste trends op dit invloedrijke medium, en hoe word je zelf #instaPROOF. Toevallig werkt het duo aan een boek met die titel dat naar verwachting in mei 2018 zal verschijnen.

Voor meer informatie bezoek de website www.modefabriek.nl/en/