• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nike gaat samenwerken met Louis Vuitton's Kim Jones

Nike gaat samenwerken met Louis Vuitton's Kim Jones

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nike heeft de smaak van designersamenwerkingen te pakken. Louis Vuitton's creatief directeur voor mannenmode, Kim Jones, is de volgende ontwerper die de handen ineen slaat met NikeLab. Dat heeft Jones bekendgemaakt middels een Instagram-post. De collectie van Jones voor NikeLab wordt gelanceerd in juli.

Coming July 2016

A photo posted by mrkimjones ( @mrkimjones) on

Jones is de derde modeontwerper die een NikeLab collectie maakt. Het nieuws komt kort op de laatste designersamenwerking: in mei onthulde het sportmerk een collectie van de hand van Balmain-ontwerper Olivier Rousteing. Givenchy’s Riccardo Tisci was de eerste designer die de handen ineensloeg met het sportmerk.

Jones is al vijf jaar verantwoordelijk voor de herenmode van Louis Vuitton. Zijn ontwerpen worden omschreven als draagbare en eigentijdse heritage. Volgende week presenteert hij de nieuwe Louis Vuitton lente/zomer 2017 herenmodecollectie.

Meer details omtrent de samenwerkingscollectie zijn nog niet bekendgemaakt. Rousteing en Tisci brachten beiden dames- en herenitems op de markt. De collectie van Rousteing is momenteel nog verkrijgbaar via de online shop van Nike. Een paar sneakers of een trainingsbroek van Rousteing voor NikeLab kost 200 euro, een jasje 405 euro.

Kim Jones
Nike