• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Onderzoek: Nederlanders dragen 71 procent van hun kleding niet in 2017

Onderzoek: Nederlanders dragen 71 procent van hun kleding niet in 2017

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hoeveel items die in een kledingkast hangen, draagt de eigenaar nou echt? Waar de meeste consumenten denken dat dit aandeel maar klein is, kan de realiteit een stuk hoger uitpakken blijkt uit onderzoek van Movinga.

Het bedrijf, dat zichzelf omschrijft als ‘relocation expert’, deed onderzoek in 20 landen bij 18000 huishoudens naar het werkelijke consumptieniveau en wat de huishoudens denken dat ze consumeren. “De resultaten laten zien dat individuen niet in staat zijn om hun eigen aandeel in de wereldwijde problemen van overconsumptie en weggooicultuur te beoordelen,” aldus Movinga.

Een van de vlakken van consumptie waar de huishoudens naar gevraagd werden is de consumptie van kleding. De vraag ‘Welk percentage van je garderobe heb je niet gedragen de afgelopen twaalf maanden?’ speelt hierbij de hoofdrol. Nederlanders dachten gemiddeld dat dit percentage op 38 procent lag, maar uiteindelijk bleek 71 procent van alle kleding in hun garderobe niet een keer gedragen in een heel jaar. De Nederlanders zitten er dus met 33 procent naast.

Onze zuiderburen, de Belgen, konden ook niet correct inschatten hoeveel kleding ze wel of niet hadden gedragen. De Belgen dachten dat 26 procent niet gedragen was, terwijl dit werkelijk 88 procent was, een verschil van 62 procent. Van alle landen hadden de consumenten in België de grootste desillusie hoeveel ze dachten te dragen en hoeveel ze werkelijk gedragen hadden.

Beeld: Pexels

consumptie
Kleding
kledingconsumptie
Movinga
Onderzoek