De Franse couture kalender is verlengd met een extra dag. Op de aankomende editie van de coutureweek, die zondag 2 juli van start gaat in Parijs, presenteren couturiers de herfst/winter 2017/18 collecties. De modeweek duurt tot en met donderdag 6 juli. De laatste dag staat in het teken van 'haute' sieraden.

Een aantal couturiers maakt zijn debuut op de officiële couturekalender, waaronder RDVK Ronald van der Kemp. De Nederlandse ontwerper showt zondag als eerste, om 10 uur.

Andere designers die door het Franse modeorgaan Chambre Syndicale de la Haute Couture zijn uitgenodigd, zijn Azzaro, Rodarte, Proenza Schouler en AF Vandevorst. Alle nieuwe ontwerpers tonen op de eerste dag van de coutureweek.

Azzedine Alaia keert na zes jaar terug op de coutureweek en showt op woensdag 5 juli. Peter Dundas, voormalig creatief directeur van modehuis Roberto Cavalli, zal zijn eerste collectie tonen.

Tijdens de modeweek wordt ook een grote overzichtstentoonstelling van Christian Dior geopend in het Musée Les Arts Décoratifs.

Bekijk hier een voorproefje van de tentoonstelling: Christian Dior, Couturier du Rêve.

Vanaf juli heeft het modeorgaan een nieuwe naam: Fédération de la Haute-Couture et de la Mode. (FHCM).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN